Ταχύτατο το γεύμα των Αρχηγών – «Μην φέρεις προβληματικά νομοσχέδια στην Βουλή κ. Τσίπρα»

Πολλά ήταν τα ζητήματα που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινώντας το γεύμα ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της εθνικής ενότητας και ανέδειξε τον υποστηρικτικό ρόλο της αντιπολίτευσης στις δύο τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή, ύστερα μάλιστα από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν το ζήτημα των εκλογών και κάποιοι από αυτούς ανέφεραν ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές, χωρίς να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και συζήτηση για το χρέος.

Επίσης, του ζήτησαν να αξιοποιήσει τους 230 βουλευτές, για να περάσουν από τη Βουλή "αναγκαίες μεταρρυθμίσεις". Παράλληλα, όμως, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να αποφύγει να καταθέσει "προβληματικά" νομοσχέδια, όπως αυτό του υπουργείου Παιδείας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει εντάσεις.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε κατανόηση στον προβληματισμό τους. Να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο καθένας με το δικό του τρόπο, έθεσαν και το θέμα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάτι που απέφυγε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε και το θέμα του εκλογικού νόμου στον πρωθυπουργό. Η κυρία Γεννηματά φέρεται να είχε και έντονο διάλογο με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να επισημάνει στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων την επίθεση που εξαπέλυσε ο τελευταίος προς το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

"Δεν μπορεί, την ώρα που διακυβεύονται πράγματα, να τορπιλίζεις την εθνική συνεννόηση και να κάνεις επιθέσεις, προσβάλλοντας ανθρώπους και κόμματα" φέρεται να του είπε. Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απάντησε: "Δεν είπα κάτι για σένα".

Πάντως, να σημειωθεί ότι η γενική αίσθηση που υπήρξε ήταν ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλησε, τουλάχιστον προσώρας, να δεσμευτεί για το οτιδήποτε.

Γύρω στις 15:30 ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απο τους παρευρισκόμενους να του επιτρέψουν να αποχωρήσει, καθώς, όπως τους είπε, είχε προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Δέκα λεπτά μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, οι πολιτικοί αρχηγοί άρχισαν να εξέρχονται και εκείνοι από το Προεδρικό Μέγαρο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ