Επτά σούπερ εστιατόρια & ταβέρνες δίπλα στο κύμα & με θέα γαλάζια

Προτάσεις για να απολαύσετε ένα γευστικό καλοκαιρινό γεύμα

Μπορεί η Αθήνα να είναι κατά κύριο λόγο μια γκρίζα τσιμεντούπολη, όμως έχει ένα αδιαμφισβήτητο προσόν: σε λιγότερο από μισή ώρα βρίσκεσαι στη θάλασσα ή σε μέρη που έχουν θέα τη θάλασσα.

Και αυτό μας αρκεί για να ξεχυθούμε αφ’ ενός στις Αττικές παραλίες αφ’ ετέρου σε ταβερνάκια και εστιατόρια που βγάζουν τραπέζια πλάι στο κύμα και σερβίρουν λαχταριστά πιάτα (και) με γεύση θάλασσας.

Δελφίνια Διαδόχου Παύλου 5, Παραλία Γλυφάδας 

Από τα πιο παλιά μαγαζιά των Νοτίων Προαστίων, τα Δελφίνια προσφέρουν απλόχερα θέα θάλασσα και παράλληλα την καλύτερη αστακομακαρονάδα στην Αθήνα.

Οι τιμές τους ολίγον τι τσιμπημένες, αλλά η σχέση ποιότητας τιμής και θέας τις δικαιολογεί.

Εδώ θα δοκιμάσετε πέρα από την εκπληκτική αστακομακαρονάδα, και σούπερ αχινοσαλάτα, φρέσκο ψάρι ημέρας, χταπόδι στη σχάρα, γαύρο μαρινάτο και νοστιμότατα μύδια αχνιστά.

Προτιμήστε να το επισκεφτείτε βράδυ για να απολαύσετε όπως πρέπει την υπέροχη θέα του ανοικτού ουρανού.

Για ένα πλήρες γεύμα με φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 40€ ανά άτομο, με κρασί.

Λατίνι Λ. Ποσειδώνος 3, Βάρκιζα

 

Πάνω από το λιμανάκι όπου αράζουν οι ψαρόβαρκες της Βάρκιζας, το Λατίνι σερβίρει σε έναν πανέμορφο και στιλάτο χώρο δίπλα σε φοίνικες και σκάφη, μεσογειακή κουζίνα, με κάποιες ιταλικές επιρροές, και φρέσκο ψάρι σε λογικές τιμές.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε ταλιατέλες με σολομό, ριζότο με μάνγκο γαρίδες και κάρι, γευστικότατη σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα στην οποία προσθέτουν και αβοκάντο, το οποίο της ταιριάζει άψογα και πολύ καλό τηγανιτό μπακαλιάρο ο οποίος συνοδεύεται με πειραγμένη σκορδαλιά με ταχίνι και φιστίκι.

Το εστιατόριο διαθέτει και δύο σετ μενού, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο λογαριασμός - αν δεν ξεφύγετε με φρέσκο ψάρι- κυμαίνεται στα 20-25€. 

Γεια μας Ακτή Θεμιστοκλέους 66, Πειραιάς 


Ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, το Γεια Μας βγάζει στην μεγάλη εξωτερική υπερυψωμένη του βεράντα και σερβίρει απλούς, ωραίους μεζέδες, όπως ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι αραβική πίτα με χαλούμι, μπεκρή μεζέ και εκτενή ποικιλία θαλασσινών για τσιμπολόγημα (πολύ καλά τα καλαμαράκια και οι ψητές του γαρίδες).

Η αίσθηση που αφήνει το Γεια Μας είναι αυτή ενός «τίμιου» αλλά μοντέρνου ουζερί, ενώ η θέα πιάνει από… Γλυφάδα μέχρι Ακρόπολη.

Συνοδεύστε τους μεζέδες με ουζάκι και υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο. 

Δείτε εδώ όλο το άρθρο του Νικόλα Γεωργιακώδη: in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ