Τι λέει ο Ελληνοϊορδανός χειρούργος που αφαίρεσε όγκο από τον πνεύμονα του Τόλη Βοσκόπουλου

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Τόλης Βοσκόπουλος υπεβλήθη σε αφαίρεση όγκου από τον άνω λοβό του δεξιού πνεύμονα

Από τον Ελληνοϊορδανό διευθυντή της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών δρα Γαβριήλ Νταχάμπρε, πραγματοποιήθηκε η σοβαρή και ιδιαίτερα λεπτή χειρουργική επέμβαση .

Ο «άρχοντας της πίστας» όπως γράφει η Ρίτα Μελά, δείχνει να έχει ανταποκριθεί καλά στο χειρουργείο και να έχει άριστη μετεγχειρητική πορεία.

Σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του: «Πρόκειται για ένα τυχαίο εύρημα αδιευκρίνιστης φύσεως, που ανακαλύφθηκε έπειτα από μια ακτινογραφία στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου».

Οπως αποσαφήνισε στην «Espresso» o κ. Νταχάμπρε: «Είμαι της άποψης ότι όταν υπάρχει κάτι στον πνεύμονα πρέπει να αφαιρείται, και όχι να το κοιτάμε, γι' αυτό προχωρήσαμε αμέσως σε επέμβαση. Θα γνωρίζουμε εάν πρόκειται για καλοήθη ή κακοήθη όγκο έπειτα από μία εβδομάδα, οπότε θα έχουν βγει τα αποτελέσματα της βιοψίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση, που είχε διάρκεια 3,5 ώρες, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η αφαίρεση όγκου μικρών διαστάσεων, έγινε με ανοικτό χειρουργείο (θωρακεκτομή). Μάλιστα πήγε τόσο καλά ώστε ο ασθενής δεν χρειάστηκε καν να λάβει αίμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του θεραπευτηρίου, η πορεία της υγείας του ασθενούς κρίνεται άριστη.

Μάλιστα ο τραγουδιστής χθες το μεσημέρι βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πλέον νοσηλεύεται στο δωμάτιό του (περιμένει το εξιτήριο μέσα στην επόμενη εβδομάδα).

«Ηρθε ασυμπτωματικός τελείως, που σημαίνει ότι δεν ένιωθε πόνο, και αυτό μας ικανοποιεί, καθώς αυτοί οι ασθενείς έχουν καλή πορεία στη συνέχεια» ανέφερε ο δρ Νταχάμπρε, τον οποίο ευχαρίστησε ο θρυλικός τραγουδιστής αμέσως μόλις ανένηψε από το χειρουργείο.

Χθες το πρωί μάλιστα το Ιατρικό Κέντρο εξέδωσε την εξής λιτή ανακοίνωση: «Ο γνωστός σε όλους λαϊκός τραγουδιστής κύριος Τόλης Βοσκόπουλος υποβλήθηκε σε θωρακοχειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μέρους του δεξιού πνεύμονα. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον διευθυντή της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής, δρα Γαβριήλ Νταχάμπρε. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται αρίστη».

Εξιτήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ευδιάθετος και περιμένει πώς και πώς πότε θα έρθει η ώρα να πάρει εξιτήριο. «Ο Τόλης, που είναι Λέων στο ζώδιο αλλά και στον χαρακτήρα, θα ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα της υγείας του. Με το που βγήκε από το χειρουργείο άρχισε τα γνωστά πειράγματά του, δείχνοντας με κάθε τρόπο πως δεν το βάζει κάτω» λέει στην «Espresso» άτομο από το περιβάλλον του.

Από την πρώτη στιγμή της περιπέτειας της υγείας του βρίσκονται στο πλευρό του οι δύο γυναίκες της ζωής του, η «γαλανομάτα μάγισσά» του Αντζελα Γκερέκου αλλά και η πολυαγαπημένη κόρη τους Μαρία.

Ο Ελληνοϊορδανός χειρουργός που έκανε την επέμβαση στον «άρχοντα της πίστας»

O δρ Γαβριήλ Νταχάμπρε  θεωρείται από τους κορυφαίους θωρακοχειρουργούς της χώρας μας, καθώς αναλαμβάνει βαριά χειρουργεία με υψηλό ρίσκο και εξειδικευμένες επεμβάσεις στους πνεύμονες και την τραχεία. 

Ο Ελληνοϊορδανός γιατρός του σπουδαίου ερμηνευτή ήρθε στη χώρα μας σε ηλικία 17,5 ετών και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από μικρός ήθελε να γίνει θωρακοχειρουργός, καθώς το πρότυπό του ήταν ο εξάδελφός του. Οπως λέει χαρακτηριστικά στην «Εspresso»: «Αυτός με επηρέασε να γίνω γιατρός και να διαλέξω τη συγκεκριμένη ειδικότητα».

Ονειρό του ήταν να εργαστεί στο ΕΣΥ και να προσφέρει στον συνάνθρωπό του, γι' αυτό άλλωστε σε ηλικία 32 ετών (το 1986), παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, υπηρέτησε στον Στρατό και διορίστηκε επιμελητής Α' και μετά Β' σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Στη συνέχεια από το 1995 έως και το 1999 εργάστηκε στο Ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» και μάλιστα ήταν ο νεότερος θωρακοχειρουργός: «Ο Στρατός και το ΕΣΥ είναι μια θλιμμένη ιστορία, γιατί θέλεις να προσφέρεις και δεν σε αφήνουν. Αναγκάστηκα να παραιτηθώ εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Να φανταστείτε ότι ζητούσα φυσικοθεραπευτή και δεν μου έδιναν. Εκανα 760 επεμβάσεις σε 3,5 χρόνια, βαριά χειρουργεία, αντικατάσταση άνω κοιλίας, εκτομές τραχείας και πνεύμονα» λέει.

Από το 1999 έως το 2001 ήταν διευθυντής στη Θωρακοχειρουργική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, απ' όπου παραιτήθηκε για τους ίδιους λόγους.

Τα τελευταία 15 χρόνια είναι διευθυντής στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ