Έκτακτο: Μόλις έφτασε στην Βουλή η δικογραφία για το Plan Β Bαρουφάκη

Εστάλη από τον Άρειο Πάγο η τυπική αναφορά στον τέως υπουργού, η οποία περιλαμβάνει τη μηνυτήρια αναφορά Γκλέτσου και του δικηγόρου Γιαννόπουλου

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη Βουλή έστειλε το πρωί της Τρίτης η εισαγγελία του Αρείου Πάγου την τυπική δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται μηνυτήρια αναφορά που αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ενέργειες και τις πράξεις του κ. Βαρουφάκη ως προς το σχέδιο «plan B» καθώς και τις δύο μηνυτήριες αναφορές  που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον πρόεδρο της Τελείας, Απόστολο Γκλέτσο και από δικηγόρο των Αθηνών.


Έτσι, οι εισαγγελείς εξερχόμενοι από το νομικό  αδιέξοδο που είχαν περιέλθει διαβίβασαν αμελλητί  - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - την επίμαχη νέα μηνυτήρια αναφορά στην Βουλή για να αποφασίσει εκείνη εάν θα παραπέμψει ή όχι τον κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η ποινική τύχη του κ. Βαρυφάκη περνάει πλέον τα στα  χέρια των 300 συναδέλφων του στη Βουλή, ενώ οι συνεργάτες του, μη πολιτικά πρόσωπα, που συνέβαλαν στην ιδέα της ολοκλήρωσης του σχεδίου «plan B» του τέως υπουργού Οικονομικών, βρίσκονται τόσο προ των ποινικών όσο και προ των πειθαρικών τους ευθυνών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ