Μαυρίδης: Θα τινάζαμε το ευρώ στο αέρα Είμαστε για δέσιμο! Η συμμορία της δραχμής & η νέα καταστροφή!

Για να καταλάβουμε καλά! Οι άνθρωποι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μας οδηγήσουν στον δικό τους σοσιαλιστικό παράδεισο. 

Την ίδια ώρα δήλωναν ότι στόχος τους ήταν η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Δεν μας είπαν ψέματα. Στην δήλωσή τους υπήρχε αστερίσκος: "Αρκεί να αλλάξει η Ευρώπη". Κι επειδή η Ευρώπη δεν είχε διάθεση να αλλάξει, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν. Θα της στέλναμε τζιχαντιστές και θα τινάζαμε το ευρώ στο αέρα. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε ότι θα συμβεί. Είμαστε για δέσιμο! 

Το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο Capital.gr

Είμαστε για... πραξικόπημα. Στο κάτω – κάτω της γραφής έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές αυτή την λέξη που έχουμε πλέον εξοικειωθεί μαζί της. Την ώρα που θα ακούμε τις ερπύστριες στον δρόμο θα το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι συμβαίνει, θα λέμε, σε όλη την Ευρώπη. Κι εκεί χούντα έχουν! 

Εδώ υπάρχουν συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι οι κινέζικες μετοχές υποχωρούν εξαιτίας της ελληνικής κρίσης! Είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε μέσα στο κλουβί με τους τρελούς. Η μόνη αλήθεια που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία του κόσμου είναι εκείνη του Γιάνη Βαρουφάκη και των αποστόλων του. Το μόνο που λείπει  είναι μία συνάντηση κορυφής του Γιάνη και του Σώρρα. Τρέμε Ευρώπη, τρέμε Αμερική! Δεν υπάρχει σωτηρία! Εδώ και καιρό έχουμε πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική και βαδίζουμε με συνέπεια το μονοπάτι της αυτοκαταστροφής. 

Τα έχουμε πει όλα από την πρώτη στιγμή. Για το σχέδιο της δραχμής, για την παγίδα Σόιμπλε, για τον προδοτικό ρόλο των χρήσιμων ηλίθιων, για τις συνέπειες όλης αυτής της παράλογης διαδρομής. Ουδείς δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν ακόμη κρατικοί λειτουργοί που δεν βλέπουν! Τυφλοί από φόβο μην τυχόν και τα βάλουν με την εξουσία. 

Αντίθετα, θα τους δούμε όλους να συμμετάσχουν στην εκστρατεία "καθαρά χέρια" που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Πρόκειται για μερικά έκτακτα επεισόδια που στόχο έχουν να προσφέρουν άρτο και θέαμα στο διψασμένο για αίμα κοινό. Θα βγάλουν, λοιπόν, λίστες με "φοροφυγάδες" που καλούνται να πληρώσουν χρήματα στο ελληνικό δημόσιο. Κι όλοι θα πουν "να πληρώσουν οι αλήτες, να πληρώσουν". Περί τίνος πρόκειται; Για ένα σόου που θα πέσει σε οποιοδήποτε Δικαστήριο γίνει έπειτα από... πέντε ή δέκα χρόνια. Διότι τότε θα αποφανθεί σχετικά η ελληνική Δικαιοσύνη. Μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει! 

Έχουν ανασύρει, λοιπόν, όλες τις τραπεζικές συναλλαγές των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Και ζητούν από πολλούς να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους είναι νόμιμα. Να το κάνουν, θα πει κάποιος! Όποιος το πει ας προσπαθήσει να θυμηθεί αμέσως όλες τις συναλλαγές που έκανε το 2001! Αν δεν θυμάται, είναι κι αυτός φοροφυγάς! Επιπλέον, ας έχει υπόψη του ότι πρόκειται για νόμο που ψηφίστηκε επί Παπακωνσταντίνου και έχει αναδρομική ισχύ! Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά; Σημασία έχει να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την μεγάλη οικονομική ζημιά που προκάλεσε στον ελληνικό λαό η συμμορία της δραχμής. Να σωπάσουν εκείνοι που διαμαρτύρονται, να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία...

Είμαστε στην κυριολεξία για δέσιμο. Θέλουμε και μας συμβαίνουν όλα αυτά. Κατά βάθος θέλουμε να τα δούμε να γίνονται όλα στάχτη. Έχουμε την εντύπωση ότι με τον τρόπο αυτόν θα καταφέρουμε την επαναγέννηση μας, όπως συνέβαινε με τον μυθικό Φοίνικα. Ζούμε μία αυταπάτη. Ο μύθος του Φοίνικα δεν έχει σχέση με τον Βαρουφάκη και τις τρελές ιδέες μιας ομάδας παλαβών. Και το χειρότερο όλων είναι ότι μετά την αυτοχειρία μας δεν θα μπορούμε να διαπιστώσουμε στην συνέχεια αν ο μύθος είναι αληθινός ή αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο! Η αυτοθυσία μας αυτή δεν θα έχει νόημα και για όσους περιμένουν καρτερικά εδώ και καιρό να πέσουμε μόνοι μας στον γκρεμό, προκειμένου να μην λερώσουν τα δικά τους χέρια. Απλά θα εκμεταλλευτούν την περίσταση. Τότε η μικρασιατική καταστροφή δεν θα είναι η μεγαλύτερη που θα μας έχει συμβεί στην νεώτερη ιστορία μας...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ