Παγκόσμια κατακραυγή για τον οδοντίατρο που σκότωσε το λιοντάρι Cecil - Απίστευτο ποσό για να το σκοτώσει

Ο Αμερικανός οδοντίατρος σκότωσε το λιοντάρι στη Ζιμπάμπουε πριν λίγες μέρες, αυτή η πράξη αμέσως δημιούργησε την οργή πολλών ανθρώπων.  

Έτσι πολλοί άνθρωποι έδειξαν με τον δικό τους τρόπο τον θυμό που έχουν για αυτή την σφαγή όπως τα μοντέλα Cara Delevingne και Candice Swanepoel, οι οποίες καταδικάζουν πλήρως την δολοφονία του λιονταριού.

Πολλές φορές ο Palmer συμμετείχε σε σαφάρι φωτογραφίας άγριων ζώων αλλά και σε κυνήγι όπου η ικανοποίηση του είναι να αποκτήσει κεφάλια άγριων ζώων, από λιοντάρια, τίγρεις, ρινόκερους κλπ. που στη συνέχεια αρκετά από αυτά κοσμούν το γραφείο ή το σπίτι του.

Για να το καταφέρει είναι διατεθειμένος να πληρώσει μια περιουσία. Ο ενθουσιασμός του όμως φαίνεται πως εκτροχιάστηκε  στις 6 Ιουλίου αφού φέρεται να έδωσε 50.000 δολάρια  σε δυο επαγγελματίες οδηγούς που του εξασφάλισαν την άδεια για να κυνηγήσει και να σκοτώσει το λιοντάρι Cecil στη Ζιμπάμπουε.

Το άγριο ζώο ήταν υπό προστασία και φορούσε ειδικό κολάρο εφοδιασμένο με GPS ώστε να παρακολουθείται από ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης.

Ο Palmer καταζητείται με την κατηγορία ότι δελέασε το ζώο με αίμα ώστε να το παρασύρει έξω από το πάρκο για να το σκοτώσει ενώ κατάφερε να του αφαιρέσει το ειδικό κολάρο. Το άτυχο ζώο δέχτηκε ένα βέλος ενώ οι σφαίρες μιας καραμπίνας το αποτελείωσαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το λιοντάρι αποκεφαλίστηκε.

Ο 52χρονος οδοντίατρος  αν εντοπιστεί και συλληφθεί  θα οδηγηθεί στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τους 2 οδηγούς που συνελήφθησαν και θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης. 

Πηγή: dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ