Το βίντεο της ημέρας: Mπαλέτο μπροστά στη Βουλή - Μια χορευτική Αθήνα που μπορεί να είναι μπαλαρίνα

Μια διαφορετική όψη της Αθήνας μέσα από τον χορό παρουσιάζει ο Αρμένιος σκηνοθέτης Jevan Chowdhury στο φιλμ μικρού μήκους που εντάσσεται στο πλαίσιο του πρότζεκτ "Moving Cities". 

Το βίντεο για την Αθήνα γεμάτο «ομορφιά, χάρη και πολιτισμό», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.moving-cities.com έρχεται σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη και γεμάτη απόγνωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Με μια κάμερα στο χέρι ο σκηνοθέτης επισκέφτηκε διάφορες περιοχές όπως την τουριστική Ακρόπολη και το λιμάνι του Πειραιά.

Το βίντεο γυρίστηκε πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, αν και όπως λέει ο δημιουργός του δεν τοποθετείται πολιτικά, αλλά αφήνεται ανοικτό στις ερμηνείες όσων θα το παρακολουθήσουν. Για το φιλμ της Αθήνας έγιναν κάστινγκ σε συνεργασία με το Athens Video Dance Project . Οι χορευτές που επιλέχτηκαν έπρεπε να «αντιδράσουν» με τις φιγούρες τους στην ατμόσφαιρα που εξέπεμπε κάθε τοποθεσία. Παράλληλα, εξέφραζαν και τον εαυτό τους και τα συναισθήματα που βίωναν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το πρότζεκτ "Moving Cities" ξεκίνησε το 2014 με σκοπό να παρουσιάσει μέσα από τον χορό μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Γιερεβάν της Αρμενίας. Οι τελευταίες προσθήκες είναι η Αθήνα και η Πράγα.

Στα φιλμ, οι χορευτές κινούνται σε φυσικούς χώρους, όπως στη μέση των δρόμων, σε πλατείες, σε ταράτσες. Δεν υπάρχει λόγος, μονάχα ο συνδυασμός μουσικής και χορού. Σκοπός του σκηνοθέτη είναι να καταγράψει με τον φακό του τις αυθόρμητες χορευτικές κινήσεις. Τα φιλμάκια έχουν λάβει βραβεία σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ