Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Λαθροθήρες σκότωσαν και τον αδελφό του Σεσίλ, Τζέρικο - Σάλος & από τον δεύτερο θάνατο στην οικογένεια‏

 Μια απρόσμενη όσο και τραγική τροπή πήρε ο θάνατος από κυνηγό πριν από λίγες ημέρες του πιο γνωστού λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του Σεσίλ.

 

Συγκεκριμένα σήμερα οι υπεύθυνοι του Πάρκου ανακοίνωσαν ότι άγνωστοι μέχρι στιγμής λαθροθήρες σκότωσαν και τον αδελφό του, τον Τζέρικο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το άτυχο λιοντάρι βρέθηκε νεκρό από σφαίρα στις 4 εχθές το απόγευμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ όσο εξελίσσεται η έρευνα θα ανακοινωθούν περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες του θανάτου του.

Μετά τη δολοφονία του Σεσίλ από τον αμερικάνο οδοντίατρο Πάλμερ, ο Τζέρικο ήταν εκείνος που είχε αναλάβει να προστατεύει την αγέλη με τις έξι λέαινες και τα μικρά τους λιονταράκια. Όπως έλεγαν μάλιστα οι ειδικοί του Πάρκου, το έργο του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς χωρίς την βοήθεια του Σεσίλ, θα έπρεπε να δώσει μεγάλες μάχες με ξένα λιοντάρια που θα ήθελαν να καταλάβουν την περιοχή τους.

Μετά και τον θάνατο του Τζέρικο, η αγέλη αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, καθώς θα αναγκαστούν να χωρίσουν ως ομάδα, αντιμετωπίζοντας πλέον όχι μόνο τους κινδύνους από τα άλλα λιοντάρια αλλά και από τους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε ήδη την απαγόρευση του κυνηγιού των λιονταριών στην χώρα, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ