Vintage Story: Αυτές είναι οι 9 δολοφονίες που συγκλόνισαν την Αμερική - Από τη "Μαύρη Ντάλια" στον O.J. Simpson‏

Κάποιες από αυτές έχουν γίνει ταινίες, για κάποιες άλλες έχουν γραφτεί βιβλία και για τις υπόλοιπες ασχολείται ο τύπος ακόμα και σήμερα. 

 

Δείτε ποιες είναι οι 9 δολοφονίες που συγκλόνισαν τις Η.Π.Α:

Elizabeth Short: "Μαύρη Ντάλια"
Η 22χρονη Αμερικανίδα Elizabeth Short ήταν το τραγικό θύμα μιας βάρβαρης δολοφονίας που θα γινόταν παγκόσμια είδηση: παίρνοντας το παρατσούκλι «Μαύρη Ντάλια», η Short θα βρισκόταν κομμένη στα δύο και ακρωτηριασμένη σε ακραίο βαθμό σε αλάνα του Λος Άντζελες στις 15 Ιανουαρίου 1947. Η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή και οι έρευνες συνεχίζονται σε μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις των εγκληματολογικών χρονικών, παρά τα 66 χρόνια που έχουν περάσει.
 

Lizzie Borden

Η νεαρή Lizzie Borden συνελήφθη και δικάστηκε για τον φόνο της μητέρας της και του πατριού της οι οποίοι βρέθηκαν δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους με αλλεπάλληλα χτυπήματα από χασαπομάχαιρο. Η νεαρή ήταν εντός της οικίας μαζί με την υπηρέτρια και θεωρήθηκε από την αρχή ύποπτη. Οι ένορκοι την αθώωσαν και η δίκη της θεωρείται η πρώτη που προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον από τα media και το κοινό.

Andrea Yates

Ήταν το 1999 όταν η Andrea Yates, κάτοικος του Χιούστον του Τέξας και παντρεμένη μητέρα 4 παιδιών, έπαθε νευρικό κλονισμό: αφού έκανε πολυάριθμες απόπειρες αυτοκτονίας, νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι σε ψυχιατρείο. Τον Νοέμβριο του 2000 έφερε στον κόσμο το πέμπτο της παιδί, παρά τη σοβαρή ψυχωσική διαταραχή από την οποία έπασχε. Στις 20 Ιουνίου 2001, η ίδια έπνιξε τα 5 παιδιά της στην μπανιέρα. Το δικαστήριο την καταδίκασε το 2002 σε ισόβια κάθειρξη, παρά τους ισχυρισμούς της ότι ήταν παρανοϊκή. Το 2006 ωστόσο το εφετείο θα έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της για την ψυχική της κατάσταση και θα τη μετέφερε σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Amy Fisher

Το Μάιο του 1992 η Mary Jo Buttafuoco ανοίγοντας την πόρτα της οικίας της θα άνοιγε άθελά της μια χαραμάδα σε ένα από τα πλέον προβεβλημένα εγκλήματα της σύγχρονης εποχής. Η άτυχη γυναίκα είδε στο κατώφλι της ένα έφηβο κορίτσι, ήταν δεν ήταν 16 ετών, το οποίο έβγαλε ατάραχα το περίστροφο και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο λόγος για την Amy Fisher που ήταν ερωμένη του συζύγου της Joey Buttafuoco. Η ανήλικη επίδοξη δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο πυροβολισμός ήταν ατύχημα, πως το όπλο εκπυρσοκρότησε άθελά της. Ξέροντας ότι ο Joey είχε στραφεί εναντίον της, ισχυρίστηκε ότι ήταν εκείνος που της είχε δώσει το περίστροφο και πως διατηρούσαν εξωσυζυγικό δεσμό εδώ και έναν χρόνο. Καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 15 ετών και ο συνεργός της έφαγε 6 μήνες επειδή της προμήθευσε το πιστόλι.

JonBenét Ramsey

H 6χρονη JonBenét Ramsey ήταν ένα διάσημο κοριτσάκι, γνωστό για τη συμμετοχή της σε παιδικά καλλιστεία. Βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο του σπιτιού της το 1996. Είχε στραγγαλιστεί. Στην αρχή η αστυνομία στράφηκε κατά των γονιών της, όμως αποδείχθηκε πως ήταν αθώοι. Μεχρι και σημερα ο φονος της μικρης Παραμένει ανεξιχνίαστος.
 

Richard Speck

Ο Richard Speck τράβηξε την προσοχή των Αμερικανών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1966, μετά τη δολοφονία οκτώ φοιτητριών που ζούσαν μαζί σε νότια πλευρά του Σικάγου. Πριν ήταν υπεύθυνος για άλλες πράξεις βίας. Μετά την δολοφονία ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα. Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή μέχρι που πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1991 σε ηλικία 49.

Charles Manson

Έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους και τους πλέον αδίστακτους κατά συρροή δολοφόνους. Η δίκη του ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου του 1970. Η απόφαση, μάλιστα, είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά δεδομένα της Αμερική. Καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, για την ειδεχθή δολοφονία εφτά ανθρώπων, χωρίς, όμως, εκείνος, να έχει ακουμπήσει ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά των συγκεκριμένων.

Η απαγωγή και ο θάνατος του μικρού Charles Lindbergh


Είναι η ιστορία της απαγωγής του μικρού γιου του φημισμένου αεροπόρου Charles Lindbergh που απήχθη από την κούνια του, γύρω στις 9 μ.μ., στις 3 Μαρτίου 1932.Στο σπίτι βρέθηκε σημείωμα με το οποίο ο απαγωγέας ζητούσε λύτρα πενήντα χιλιάδων δολαρίων για την απελευθέρωση του μικρού παιδιού.Η οικογένεια ζήτησε από τον Dr. John Condon να διαπραγματευτεί με τον απαγωγέα. Μετά από συνάντηση που είχαν, του γνωστοποίησε ότι το βρέφος βρίσκεται σε μια βάρκα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Μέτα από έρευνα δεν βρέθηκε ούτε το σκάφος ούτε το μωρό. Στις 12 Μαΐου, το σώμα του μωρού ανακαλύφθηκε τυχαία σε δάσος κοντά στο σπίτι του Lindbergh. Μέτα από έρευνες οι αρχές ανακάλυψαν στο σπίτι του Bruno Richard Hauptmann τα χρήματα από την απαγωγή.

O.J. Simpson

Ο O.J. Simpson ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του NFL- αμερικανικού ποδοσφαίρου, όταν έγινε πρωταγωνιστής στην πιο πολύκροτη δίκη αθλητή όλων των εποχών. Ο Simpson είχε πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του, Nicole Brown Simpson, όταν κατηγορήθηκε για το φόνο της ίδιας και του φίλου της Ronald Goldman, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε μια λίμνη αίματος.Μετά από τη δίκη η οποία κράτησε σχεδόν ένα τέσσερις μήνες, κρίθηκε αθώος από το ποινικό δικαστήριο μέσα σε θύελλα αντιδράσεων.Ο αθλητής είχε παντρευτεί την Nicole, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1992. Ήταν 11 Ιουνίου το 1994 όταν παρακολούθησαν μαζί έναν αγώνα της κόρης τους στο Λος Άντζελες.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ