Χειρόφρενο τραβούν τρένο & προαστιακός για 5 ώρες - Ποια δρομολόγια ματαιώνονται

Τη Δευτέρα μπαίνει... χειρόφρενο, για κάποιες ώρες, σε τρένα και προαστιακό, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.

 

Την απόφαση αυτή πήραν τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δρομολόγια στον προαστιακό και στον σιδηροδρομικό άξονα της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, θα ματαιωθούν τα πρωινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης (07:18 και 10:18) και Θεσσαλονίκης - Αθήνας (05:13, 07:04 και 10:04).

Επιπλέον για το διάστημα αυτό (10:00 - 15:00) θα ματαιωθούν δρομολόγια τραίνων στις γραμμές :

Αθηνών - Καλαμπάκας- Αθηνών
Αλεξανδρούπολης-Δικαιών - Αλεξανδρούπολης
Θεσσαλονίκης - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
Λάρισας - Βόλου - Λάρισας
Λειανοκλαδίου - Λαμίας - Στυλίδα - Λειανοκλαδίου
Πύργου - Κατάκολου - Ολυμπίας - Πύργου
Επίσης, θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, της Πάτρας και Λάρισας - Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι στάσεις εργασίας.

Τέλος, δεν θα γίνεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, μεταξύ των ωρών 13:00 - 15:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο trainose.gr.

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκδικούν μεταξύ άλλων:

Την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων μέσω της πραγματοποίησης προσλήψεων, αλλά και της επιστροφής των μεταταχθέντων συναδέλφων τους.
Την διατήρηση του Δημόσιου και ενιαίου σιδηρόδρομου, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.
Την άμεση προκήρυξη εθελοντικών εσωτερικών μετατάξεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους επαγγελματικούς κλάδους (π.χ. ΣΤΑΣΥ) και την
Επαναφορά καταργηθέντων δρομολογίων και ιδιαίτερα εκείνων που εξυπηρετούν κοινωνικές ομάδες εργασίας(Φθιώτιδα, Βοιωτία κλπ). 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ