Δεν ξέρετε τι σνακ να πάρετε μαζί σας στην παραλία; Ιδού τα πιο χορταστικά, light &.. ''οικογενειακά''

Μπρατσάκια, κουβαδάκια, αντιηλιακό, στρώμα βρίσκονται ήδη στην τσάντα θαλάσσης και περιμένουν να σας συντροφεύσουν στην οικογενειακή σας εξόρμηση στην παραλία. 

Μήπως έχετε ξεχάσει κάτι; Μα, φυσικά το σνακ της παραλίας γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη.

Τι πρέπει λοιπόν να έχει το ταπεράκι της παραλίας; Μαμαδίστικα φαγητά και σνακ απαλλαγμένα από ζουμιά, αλλά τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ούτε ψιχουλάκι χωρίς να φαγωθεί.

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης έχει μεγαλώσεις γενιές και γενιές παιδιών. Το σχολικό σνακ των παιδιών φοράει τα καλοκαιρινά του και «σβήνει» την πείνα μικρών και μεγάλων μετά από το κολύμπι στη θάλασσα και τα κοπιαστικά παιχνίδια στην άμμο. Προμηθευτείτε τα κουλούρια και αντί να τα γευτείτε σκέτα, κόψτε τα προσεκτικά στη μέση, αλείψτε τα με τυρί κρέμα ή βούτυρο και από πάνω προσθέστε ροδέλες ντομάτας, ελιές, ρόκα ή μαρούλι.

Τα αβγά αποτελούν μια υπερ-τροφή για τα παιδιά καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και ασβέστιο. Βράστε τα πριν ξεκινήσετε για την παραλία και τα παιδιά θα τα φάνε με ευχαρίστηση μετά τα μακροβούτια. Με λίγο αλατάκι και με μια φέτα ψωμί έχετε ένα υγιεινό σνακ που θα «κρατήσει» αρκετή ώρα τα παιδιά από το να ξαναπεινάσουν.

Από τα πιο δημοφιλή σνακ είναι τα κεφτεδάκια. Νόστιμα, ζουμερά και αφράτα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται μικροί και μεγάλοι για να πάρουν ενέργεια και να απολαύσουν ακόμα περισσότερο παιχνίδι στην άμμο και να πάρουν δύναμη για πιο μακρινά μακροβούτια.

Όλη η συνέχεια εδώ - Infokids.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ