Βίντεο: Απίστευτη τραγωδία στην Ολλανδία: 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ανυψωτικοί γερανοί έπεσαν πάνω τους

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο γερανοί που πραγματοποιούσαν εργασίες ανακαίνισης μιας γέφυρας και μετέφεραν ένα τεράστιο κομμάτι της γέφυρας κατέρρευσαν σήμερα πάνω σε κτήρια στο Όλφεν αν ντεν Ρεν (δυτική Ολλανδία).

Δραματικές εικόνες κατέγραψε ο φακός τη στιγμή του ατυχήματος: το κομμάτι οδοστρώματος που μεταφέρουν οι δύο γερανοί ταλαντεύεται εκτός ελέγχου και καταπλακώνει σπίτια, ενώ ακούγονται οι φωνές των περαστικών.
«Δύο (ανυψωτικοί) γερανοί και ένα τμήμα της γέφυρας που μετέφεραν έπεσαν πάνω σε πέντε σπίτια συνολικά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τον Κουτ, εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στην περιοχή της κεντρικής Ολλανδίας.


«Περίπου είκοσι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των ομάδων διάσωσης, προσέθεσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.
Ελικόπτερα και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.
Πολλά κτήρια ισοπεδώθηκαν και οι άνδρες των ομάδων διάσωσης αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα.


Σύμφωνα με ένα από τα βίντεο που καταγράφει το ατύχημα και το οποίο μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που οι δύο γερανοί μετέφεραν μαζί ένα κομμάτι οδοστρώματος το οποίο επρόκειτο να τοποθετηθεί στη γέφυρα Reine Juliana όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης.
Ο πρώτος γερανός κατέρρευσε μαζί με το τμήμα της ασφάλτου. Καθώς το βάρος της φορτηγίδας όπου είχαν εγκατασταθεί μετατοπίστηκε, ακολούθησε ο δεύτερος γερανός.

Οι δύο γερανοί έπεσαν πάνω σε πολλά κτήρια, κυρίως σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών και ένα κατάστημα πώλησης εξοπλισμού ζωγραφικής και σχεδίου, μετέδωσε το NOS, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στα καταστήματα την ώρα του ατυχήματος είναι άγνωστος.
«Πρόκειται για έναν εμπορικό δρόμο» σχολίασε απλά ο Κουτ.
Οι δύο γερανοί χρησιμοποιούνταν στις εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας Reine Juliana. Οι γερανοί είχαν εγκατασταθεί σε φορτηγίδες που έπλεαν στο κανάλι.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ