Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Kαγκελαρία: Δεν θεωρούμε αναγκαίο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Η γερμανική κυβέρνηση δεν θεωρεί απαραίτητο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

H θέση του Βερολίνου παραμένει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να συμμετάσχει και στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.
Νωρίτερα το βρετανικό think tank, National Institute of Economic and Social Research (NIESR), σε ανάλυσή του που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, εκτιμά ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα γενναίο κούρεμα χρέους της τάξης των 100 δισ. ευρώ, εάν θέλει να κερδίσει την ευκαιρία να βγει από την παρατεταμένη ύφεση.


Το NIESR, επισημαίνει κατέστησε σαφές ότι ο αντίκτυπος από την αύξηση του ΦΠΑ και τους σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους θα είναι «αυτοκαταστροφικός». Την ώρα που οι τραπεζικές μετοχές βλέπουν το 1/3 της αξίας τους να κατρακυλά για δεύτερη ημέρα, οι αναλυτές του NIESR επισημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ύφεση αυτή τη χρονιά και την επόμενη.
Μέχρι το τέλος του 2016, η οικονομία προβλέπεται να είναι 30% πιο συρρικνωμένη σε σχέση με το 2007 και 7% σε σχέση με το 2001, οπότε και η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ.


«Δεν προβλέπουμε η Ελλάδα να επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν όταν εντάχθηκε στην ευρωζώνη το 2001, πολύ περισσότερο στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την έναρξη της κρίσης, οπότε μιλάμε για μια παρατεταμένη και σοβαρή κατάθλιψη για την Ελλάδα» γράφει ο ερευνητής Τζακ Μίνινγκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ