Προκόπης Παυλόπουλος συναντά Ντόρα: Ελληνικές ελλείψεις αλλά & ευρωπαϊκές ευθύνες στο μεταναστευτικό (Βίντεο)

Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της βουλευτού της Ν.Δ. και προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ο λόγος της επίσκεψής μου μέσα στον Αύγουστο είναι οι διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα του μεταναστευτικού» είπε η κ. Μπακογιάννη, απευθυνόμενη στον κ. Παυλόπουλο και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «απ΄ ό,τι φαίνεται έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν δύναται να το διαχειριστεί».

Πρόσθεσε ότι ελήφθη η πρωτοβουλία «να ενώσουμε δυνάμεις και από το συμβούλιο της Ευρώπης να προσφέρουμε τεχνογνωσία στην Κυβέρνηση έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα να μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές, διότι τα νησιά έχουν φτάσει στο αμήν, η κατάσταση είναι τόσο πολύ τραγική όσο δεν περιγράφεται».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κατάσταση στα νησιά δραματική και πρωτοφανή, επισημαίνοντας ότι αυτή η ροή παράνομων μεταναστών δεν έχει ξανασυμβεί.
 
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, λόγω της σύνθεσής του, μπορεί να συμβάλλει ώστε να συμπληρωθούν κενά και της ευρωπαϊκής πολιτικής και παραδέχθηκε μεν ελλείψεις στην πολιτική της Ελλάδας, όμως μίλησε και για ευθύνες της Ευρώπης.

Όπως είπε, η Ευρώπη δείχνει να ξεχνάει κάποιες στιγμές ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κείμενο: Το σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο του Οκτωβρίου του 2008, στην διαμόρφωση του οποίου η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη συμβολή. Αυτό το Σύμφωνο αφορά την διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευσης αλλά τις υποχρεώσεις που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, δηλαδή υποχρεώσεις πριν φθάσουν οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα της Ευρώπης. Φαίνεται η Ευρώπη να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα ευρωπαϊκά και έχει ευθύνη όσον αφορά την φύλαξή τους. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ