Φυσική λεύκανση δοντιών: Βρίσκεται στην κουζίνα σας το ιδανικό υλικό

Τι είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις πάνω του; Άσε μας να μαντέψουμε... Το χαμογέλό του! Το ίδιο συμβαίνει και με εκείνον.

 Εφόσον λοιπόν το αστραφτερό χαμόγελο παίζει τόσο μεγάλο ρόλο για την πρώτη εντύπωση, αποφασίσαμε να σου δείξουμε 5 τρόπους για να πετύχεις ένα ολόλευκο, αστραφτερό χαμόγελο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε λευκάνσεις και τζελ. 
Οι φράουλες είναι μια γλυκιά εναλλακτική λύση για τη λεύκανση δοντιών. Χάρη στο μαλικό οξύ που εμπεριέχουνν αλλά και τη λειαντική υφή τους, μπορούν να αφαιρέσουν τη συσσώρευση της πλάκας και να λευκάνουν το χαμόγελό σου. Τρίψε τη φράουλα εμπρός και πίσω σε όλη την επιφάνεια του κάθε δοντιού, και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φράουλες ή να τις κόψεις στη μέση, ανάλογα με την προτίμησή σου .

Τώρα αυτό μπορεί να σου φανεί κάπως παράξενο. Ωστόσο σύμφωνα με μερικούς φίλους από την wellness κοινότητα (όπως για παράδειγμα την Γκουίνεθ Πάλτροου) , το λάδι θα μπορούσε να είναι το μυστικό για ένα λευκότερο χαμόγελο καθώς προσελκύει και απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα. Τρίψε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στα δόντια σου και άστο να δράσει για 15 λεπτά. Μια δοκιμή αξίζει!

Η μαγειρική σόδα είναι το υλικό που συνιστάται περισσότερο από κάθε άλλο για την λεύκανση των δοντιών. Άλλωστε οι περισσότερες οδοντόκρεμες έχουν μαγειρική σόδα (στη σύνθεσή τους). Εσύ ωστόσο για να ενισχύσεις την δράση της, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνη της σε μια πιο συμπυκνωμένη μορφή. Ανάμειξε μια κουταλιά της σούπας σόδα με νερό και στη συνέχεια βούρτσισε τα δόντια σου με το μείγμα όπως ακριβώς κάνεις και με την οδοντόκρεμα. Στην συνέχεια ξέπλυνε κανονικά. Ύστερα από αυτή τη χρήση, βούρτσισε τα δόντια σου με κανονική οδοντόκρεμα για να αφαιρέσεις τυχόν ίχνη της μαγειρικής σόδας από τα δόντια σου.
Πάρε ένα κομμάτι από το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας και τρίψε απαλά γύρω από τα δόντια σου για περίπου 2 λεπτά. Τα εκπληκτικά μέταλλα στο φλοιό όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο απορροφούν τους "λεκέδες" στα δόντια σου και τα λευκαίνουν.

Πηγή: madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ