Μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες λαμβάνει το υπ. Υγείας & Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως, λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους εμπλεκόμενους φορείς και αλληλέγγυους πολίτες.
 

Στο Πεδίον του Άρεως βρίσκεται καθημερινά η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και οι υγειονομικοί της σε συνεργασία με την Ομάδα Υγείας της αυτο-οργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και με τους διαμεσολαβητές της αφγανικής κοινότητας, που προσπαθούν να επιλύουν θέματα που προκύπτουν.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αναμένεται η διανομή μεταφρασμένου έντυπου υλικού για την ανάγκη τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής και για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης απέναντι στους υγειονομικούς που βρίσκονται στον χώρο. Άμεσα θα γίνει επιδημιολογική καταγραφή του πληθυσμού που διαμένει στο Πεδίον του Άρεως και λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας της υγείας του, καθημερινά καταγράφονται οι ανάγκες και γίνεται διανομή φαρμάκων και αντισηπτικών σε συνεννόηση με την ομάδα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και τους Γιατρούς του Κόσμου και ήδη έχει αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας εγκύκλιος στην 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια για τη δωρεάν εξέταση των προσφύγων που διακομίζονται στα νοσοκομεία.


Επίσης, όπως αναφέρεται, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τις επόμενες μέρες, με τη μετεγκατάσταση στον νέο χώρο, να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί στα παιδιά και σε όσους ενήλικες απαιτείται.
Έχουν παραχωρηθεί 35 σκηνές που ήταν αποθηκευμένες στην Κεντρική Αποθήκη του Υπουργείου Υγείας, για τη μετεγκατάσταση στον Ελαιώνα, καθώς και 70 κρεβάτια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Στον Ελαιώνα θα υπάρχει κλιματιζόμενος οικίσκος, όπου θα στεγαστεί ιατρείο στελεχωμένο από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, των ΓτΚ, του ΙΣΑ και αρκετούς γιατρούς που δουλεύουν στο σύστημα υγείας και έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ