Βρήκαν τον τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης; Αποκαλύψεις & στοιχεία

Σχεδόν 100 χρόνια από την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμόν, του νεαρού βασιλιά της Αιγύπτου, ο Βρετανός αρχαιολόγος δρ Νίκολας Ρίβς ισχυρίζεται ότι εντόπισε μυστικό πέρασμα το οποίο οδηγεί στο χώρο όπου έχει ταφεί η βασίλισσα Νεφερτίτη. 

Ο Βρετανός αρχαιολόγος στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζει ότι μετά από σάρωση υψηλής ανάλυσης στους τοίχους του τάφου του Τουταγχαμών ανακάλυψε δύο κρυφές εισόδους, τις οποίες οι κατασκευαστές του ταφικού μνημείου είχαν, σκοπίμως, "κρύψει". Η μια από αυτές, θεωρεί πως οδηγεί σε έναν αποθηκευτικό χώρο. 

Η άλλη, στη βόρεια πλευρά του τάφου του Τουταγχαμών, οδηγεί στην "αδιατάραχτη ταφή του πρώτου «ενοίκου» του ταφικού μνημείου, της Νεφερτίτης", θεωρεί ο Ριβς. 

Πασίγνωστη για την ασυναγώνιστη ομορφιά της, γνωστή και ως Κυρά των δυο Χωρών, η Νεφερτίτη πέθανε ξαφνικά το 1340 προ Χριστού. Αναλύσεις DNA που είχαν γίνει παλιότερα είχαν υποστηρίξει ότι μητέρα του Τουταγχαμών ίσως να ήταν η μούμια γνωστή και ως Νεαρή Κυρία, η οποία πιστεύεται πως ήταν αδερφή του πατέρα του. 

Αλλά Αιγυπτιολόγοι υποστηρίζουν ότι μητέρα του Τουταγχαμών ήταν η Νεφερτίτη, η πρώτη γυναίκα του Φαραώ Αχενατέν, με τον οποίο είχε αποκτήσει έξι παιδιά. 

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ