Γιαούρτι με μελωμένα αποξηραμένα φρούτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο από τον Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο
400 γρ. γιαούρτι
160 γρ. αποξηραμένα φρούτα σιροπιαστά
20 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για τα σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα
90 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
90 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
90 γρ. σύκα αποξηραμένα
300 γρ. σιρόπι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
ξύσμα από ½ λεμόνι
Για το σιρόπι
700 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
½ τεμ. βανίλια φυσική
1 τεμ. αστεροειδής γλυκάνισος
1 τεμ. κανέλα

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα
Τοποθετούμε τα φρούτα σε χωριστές κατσαρόλες και τα μουλιάζουμε με καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι εντελώς. Τα σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το σιρόπι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Για το σιρόπι
Με ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα λεπτά. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ