Ο "καπετάνιος της κουζίνας "Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει εύκολες Τσιπούρες φούρνου με σάλτσα ούζου

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΆΡΙΑ

2 τσιπούρες
80 ml ελαιόλαδο
2 τομάτες, κομμένες σε ροδέλες
200 ml ανάλατο ζωμό λαχανικών
αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΆΛΤΣΑ
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
1 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
50 ml ούζο
λίγο αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΊΡΙΣΜΑ
λάιμ και τοματίνια

Δείτε το βίντεο εδώ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε στο ταψί τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο και αλατίζετε λίγο. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα ψάρια. Τα χαράζετε κατά μήκος και από τις δύο πλευρές, από το κεφάλι προς την ουρά, τα αλατίζετε καλά και τα βάζετε στο ταψί μαζί με τις τομάτες. Τις αλατίζετε λίγο. Ψήνετε στο γκριλ στους 200 ˚C για περίπου 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν τα ψάρια από την πάνω πλευρά ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια γυρίζετε τις τσιπούρες και ψήνετε για περίπου 9 λεπτά. Βγάζετε τα ψάρια από το ταψί και προσθέτετε σε αυτό το ούζο, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα υγρά από το ταψί, τον μάραθο, τη μαγιονέζα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα ψάρια και στολίζετε με λάιμ και τοματίνια.

Who is Who

Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ