Πώς η 1 έτους Αζίλ σώθηκε κατά το χτεσινό ναυάγιο: Μια συγκινητική ιστορία

Το όνομά της είναι Αζίλ. Είναι μόλις ενός έτους και ήταν μία ψυχή από τις 600 που επέβαιναν στο πλοίο που ναυάγησε χτες στέλνοντας εκατοντάδες ζωές στα βάθη της θάλασσας. Η μικρή Αζίλ μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες που επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα. 

Το κοριτσάκι δεν ήξερε να επιπλέει και η θάλασσα άρχισε να την τραβάει προς τα κάτω. Τότε ήταν που ο πατέρας της πρόλαβε και την είδε μέσα στο χαμό που γινόταν.

Ο Μοχάμεντ από την Παλαιστίνη διέσωσε την ενός έτους κόρη του, Αζίλ, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε χτες, 5 Αυγούστου, στη Μεσόγειο. Η κόρη του ήταν ήδη κάτω από το νερό όταν εκείνος κατάφερε να τη φτάσει και να την τραβήξει με ασφάλεια. Η σύζυγός του, Ντιάνα, επίσης επέζησε του ναυαγίου αλλά παραμένει σε κατάσταση σοκ. Πλέον, βρίσκονται όλοι μαζί πάνω στο διασωστικό πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Τέλος καλό όλα καλά» για την Αζιλ. Αυτή και η οικογένειά της στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε ένα άλλο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Όμως δεν υπάρχει «ευτυχές τέλος» για πολλές χιλιάδες άλλους μετανάστες. Ανώνυμα χαμένα όνειρα θαμμένα στον υγρό τάφο της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν, όταν ξύλινο σκάφος, με περίπου 600 επιβαίνοντες ανατράπηκε κοντά στην ακτή της Λιβύης, λίγο πριν φτάσει το διασωστικό πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Dignity I», το οποίο είχε ήδη ολοκληρώσει τη διάσωση 94 ανθρώπων σε άλλο πλοιάριο λίγο νωρίτερα.

Δείτε όλοι τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ