Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αλ. Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που διάλεξα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου

«Επώδυνη επιλογής ευθύνης» χαρακτήρισε την υπό έγκριση συμφωνία με τους δανειστές ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στον Ολομέλεια της Βουλής.

«Μπροστά στο τελεσίγραφο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πήραμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα, αντί να επιλέξουμε να αυτοκτονήσουμε. Δεν μετανιώνω, ούτε που πάλεψα όσο κανείς, προκειμένου να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού, ούτε μετανιώνω που διάλεξα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου», ανέφερε.


Επανέλαβε ακόμη ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι «εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, η συμφωνία αυτή ηταν για εμάς μια αναγκαστική επιλογή».
«Το πραγματικό δίλημμα που μας τέθηκε ήταν μνημονιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλλουμε το χρέος».
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι από τις 25 Ιανουαρίου, «τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό κάποιοι επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με αυτή την κυβέρνηση»και κάλεσε τους βουλευτές να μη δώσουν «το πάτημα στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να τορπιλίσουν τη συμφωνία». «Να μη δώσουμε το πάτημα σε όσους δεν έχουν άλλο στόχο παρά την τιμωρία του λαού μας. Αυτό ειναι το πραγματικό διακύβευμα της σημερινής διαδικασίας», είπε.


Απαντώντας τέλος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που είπε ότι το 'πρώτη φορά αριστερά' θα γίνει σύντομα 'τελευταία φορά αριστερά' είπε: «Σας άκουσα να με καλείτε να δώσω τέλος στον πολιτικό σουρεαλισμό. Μη λέτε από το βημα της Βουλής τέτοια αιτήματα. Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Ανεξάρτητα από το αν αυτή η κυβέρνηση βρει τον βηματισμό της, η ευχή σας για τελευταία φορά αριστερά δεν θα πραγματοποιηθεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ