Δραγασάκης: Όχι σε νέο κύμα συγχωνεύσεων στο τραπεζικό σύστημα

«Το χρέος θα κρίνει την βιωσιμότητα της συμφωνίας», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Μας ενδιαφέρει το χρέος να γίνει βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, ανεξάρτητα των μέσων», εξήγησε ο ίδιος, τονίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το χρέος και θα υπάρξει μια «ατελής» συμφωνία.
«Με την πρώτη δόση, η οποία θα υπερβεί τα 25 – 27 δισ. ευρώ, μας ενδιαφέρει όχι απλά να αντεπεξέλθουμε στις δανειακές ανάγκες της χώρας, αλλά και να πληρώσουμε μέρος των χρημάτων που χρωστάει το κράτος στους ιδιώτες» σημείωσε εν συνεχεία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καλό μνημόνιο», καθιστώντας ωστόσο, σαφές ότι οι κίνδυνοι δίχως συμφωνία θα ήταν μεγάλοι.
«Ο κίνδυνος του Grexit απομακρύνεται» συνέχισε, σπεύδοντας να διαμηνύσει ότι δεν έχει εξαλειφθεί οριστικά, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις στην Ευρώπη.

Το μέλλον των Τραπεζών
Σχετικά με τις τράπεζες, ανέφερε ότι η συμφωνία εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των τραπεζών, η οποία θα συμβάλει στην ανάκαμψη της τραπεζικής εμπιστοσύνης.
«Επιδίωξή μας είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με ταυτόχρονη ρύθμιση των κόκκινων δανείων»
Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να έρθει νέο κύμα συγχωνεύσεων, καθώς το τραπεζικό σύστημα είναι υπερσυγκεντρωμένο.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Δραγασάκης   στην Attica Bank που βρίσκεται εκτός εποπτείας της ΕΚΤ  τονίζοντας « ότι πρέπει  να ενισχυθεί   όπως και οι συνεταιριστικές  και εφόσον χρειαστούν κεφαλαία να μπορούν και αυτές να τα πάρουν . Διότι  πρέπει να έχουμε κάποιες τράπεζες εκτός του συστήματος που ελέγχει  το ευρωσύστημα. Στα σκαριά είναι και τράπεζα ειδικού σκοπού αλλά και η αναπτυξιακή τράπεζα.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ