Αυτός o γάτος είναι ο γηραιότερος του κόσμου: 26 χρονών!

Σε ηλικία 26 ετών και 13 ημερών, ο Κορντουρόι, που περνά μια ήσυχη και νωχελική ζωή σε μια κατοικία στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, είναι και επίσημα πλέον ο γηραιότερος γάτος του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες που καταγράφει τα ρεκόρ.  

Στο γάτο με τα μεγάλα πράσινα μάτια και τα γκρι μουστάκια απονεμήθηκε αυτός ο τίτλος μετά τον θάνατο τον Ιούνιο της Τίφανι Του, μιας γάτας ηλικίας 26 ετών και 204 ημερών. Το βιβλίο Γκίνες συνεχάρη χθες τον Κορντουρόι για την απίστευτη μακροζωία του, καθώς το προσδόκιμο ζωής για μία γάτα είναι  τα 15 χρόνια. 

«Το μυστικό είναι το ότι τον αφήσαμε (ελεύθερο) να ζήσει την ζωή μιας γάτας, (να μάθει) να κυνηγάει και φυσικά του δώσαμε πολύ αγάπη» δήλωσε περιχαρής η Άσλεϊ Ριντ Οκούρα, η ιδιοκτήτρια της γάτας, που ζει στο Σίστερς, στο Όρεγκον. Ο Κορντουρόι εκτιμά ιδιαίτερα το τυρί τσένταρ, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Για να γιορτάσει τη νέα του διάκριση «του αγόρασα ένα ποντικάκι» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου η ιδιοκτήτριά του που υιοθέτησε τον Κορντουρόι, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1989, όταν εκείνη ήταν 7 ετών. 

Πηγή: telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ