Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τέτοιο πρόγραμμα! Αυτό το ακραίο πρόγραμμα την έριξε κιόλας το 1989

Με πολύ βαριές εκφράσεις αναφέρθηκε στο τρίτο Μνημόνιο ο Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα “ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα”, το οποίο όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει!

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνισε στον ΣΚΑΪ πως “το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν πιο ήπιο”. Τόνισε, όμως, πως παρότι διαφωνεί εκτιμά πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί και υπογράμμισε πως κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να γίνουν εκλογές.

«Ο Πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές. Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο», σημείωσε.

Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως «είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας. Θέλει διαχειριστική προσοχή» επισήμανε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ