200 Ισραηλινοί Άραβες διαδήλωσαν υπέρ Παλαιστίνιου ισλαμιστή απεργού πείνας - Έπεσε σε κώμα την Παρασκευή

Περίπου 200 Ισραηλινοί Άραβες διαδήλωσαν το Σάββατο σε ένδειξη υποστήριξης προς τον Μοχάμεντ Αλάν, Παλαιστίνιο κρατούμενο ο οποίος έπεσε σε κώμα την Παρασκευή έπειτα από απεργία πείνας δύο μηνών.

 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, την οποία οργάνωσε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ, σεΐχης Ραέντ Σάλα, στην περιοχή Ουάντι Άρα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, συμμετείχαν και κοινοβουλευτικοί.

Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ τα οποία καλούσαν να απελευθερωθεί άμεσα ο Μοχάμεντ Αλάν και να τερματιστεί η διοικητική κράτησή του, ένα μέτρο το οποίο επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να φυλακίζουν χωρίς την απαγγελία κατηγοριών υπόπτους για έξι μήνες, περίοδο που μπορεί να ανανεωθεί.

Μια ακόμη συγκέντρωση υποστήριξης στον Παλαιστίνιο κρατούμενο έγινε στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με τη συμμετοχή μερικών δεκάδων ανθρώπων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Όπως και η διαδήλωση στο βόρειο Ισραήλ, ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.
 

Ο Μοχάμεντ Αλάν, δικηγόρος 31 ετών που οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν ότι ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, παλαιστινιακό κίνημα που το Ισραήλ θεωρεί τρομοκρατικό, είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο και άρχισε απεργία πείνας την 18η Ιουνίου για να καταγγείλει την ανανέωση της διοικητικής κράτησής του, σύμφωνα με την Ένωση Κρατουμένων, οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των σχεδόν 5.700 Παλαιστίνιων που βρίσκονται έγκλειστοι σε ισραηλινές φυλακές.
 

Την Παρασκευή ο Μοχάμεντ Αλάν έπεσε σε κώμα, η αναπνοή του άρχισε να υποστηρίζεται μηχανικά ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο Μπαρζιλάι του Ασκελόν (νότιο Ισραήλ) όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται του χορηγούν επίσης αλατισμένο νερό ενδοφλεβίως.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά το Σάββατο, οι φροντίδες παρέχονται στον κ. Αλάν κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια του κρατουμένου, η αναπνοή του οποίου θα συνεχίσει να υποστηρίζεται μηχανικά τουλάχιστον ως σήμερα Κυριακή.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ