Μέρκελ στo ZDF: Μεγαλύτερος κίνδυνος το μεταναστευτικό για την ΕΕ από την ελληνική κρίση

Την αύξηση των επιθέσεων σε καταφύγια προσφύγων στη χώρα της καταδίκασε την Κυριακή η Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι το ζήτημα του ασύλου μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση απ' ό,τι η ελληνική κρίση.

 

Ερωτηθείσα σχετικά με τις 200 επιθέσεις εμπρησμού που σημειώθηκαν φέτος εναντίον ιδρυμάτων που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο στη Γερμανία, η  Γερμανίδα καγκελάριος είπε συγκεκριμένα: «Αυτά τα κρούσματα δεν ταιριάζουν στη χώρα μας».

Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι τα κύματα των μεταναστών είναι ένα πρόβλημα που θα απασχολήσει την Ευρώπη πολύ περισσότερο απ' ό,τι η ελληνική κρίση χρέους και η σταθερότητα του ευρώ.

«Το ζήτημα των προσφύγων ίσως εξελιχθεί στο επόμενο σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα, στο οποίο θα κληθούμε να δείξουμε εάν είμαστε όντως ικανοί να δράσουμε από κοινού», είπε η Γερμανίδα ηγέτης στο κρατικό κανάλι ZDF.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για το συγκεκριμένο θέμα, η Καγκελάριος υπογράμμισε την ανάγκη κατάρτισης λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης, όπου οι πολίτες δεν κινδυνεύουν από βία ή από διώξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ