Ποια επαγγέλματα μειώνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης - Το Χάρβαρντ σε μια έρευνα σοκ ‏

Τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η μελέτη προέρχονταν από την εκτενή Μελέτη για την Υγεία των Νοσοκόμων (Nurse's Health Study). 

Επί τέσσερα χρόνια, οι γυναίκες κατέγραφαν αναλυτικά το εργασιακό τους πρόγραμμα, καθώς και τα επίπεδα σωματικής καταπόνησης που περιελάμβανε η δουλειά τους, όπως το πόσο συχνά σήκωναν βαριά αντικείμενα. Κατέγραψαν επίσης εάν στα τέσσερα αυτά χρόνια κατάφεραν να κάνουν παιδί.

Μέσα στον πρώτο χρόνο, δεν είχε επιτευχθεί εγκυμοσύνη για το 16% των γυναικών του δείγματος. Μετά την ολοκλήρωση 24 μηνών, το 5% των γυναικών ακόμη προσπαθούσε να κάνει παιδί.

Όταν οι ερευνητές μελέτησαν αντιπαραβολικά τα ποσοστά αυτά με τις ώρες εργασίας κάθε γυναίκας, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που εργάζονταν 21-40 ώρες την εβδομάδα δυσκολεύτηκαν λιγότερο να συλλάβουν σε σύγκριση με τις γυναίκες που εργάζονταν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, για τις γυναίκες που σήκωναν ή μετακινούσαν συχνότερα βαριά αντικείμενα εν ώρα εργασίας η σύλληψη φάνηκε να καθυστερεί κατά 50% σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν καταπονούνταν τόσο πολύ σωματικά.

Να σημειωθεί πως οι πιθανότητες σύλληψης φάνηκε να είναι ακόμη λιγότερες για τις υπέρβαρες και τις παχύσαρκες γυναίκες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η βαριά εργασία, σε επίπεδο σωματικής καταπόνησης και ωρών εργασίας, επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα της γυναίκας να συλλάβει, σημειώνουν οι ερευνητές.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ