Λαφαζάνης: Δεν θα δώσουμε το "πράσινο φως" στον Τσίπρα για το τρίτο Μνημόνιο - Θα παραμείνουμε συνεπείς στο «ΟΧΙ»

Σκληρή επίθεση στον  Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με σημερινή του συνέντευξη σε ιστοσελίδα εφημερίδας.  

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι γύρισε προκλητικά όπως λέει την πλάτη στις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες χιλιάδων μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και δηλώνει κατά των εκλογών χαρακτηρίζοντάς τες μπλόφα και τρικ.

«Η κυβέρνηση συνομολογώντας ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο ήρθε σε πλήρη και ριζική αντίθεση με το νου, την καρδιά και την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Γύρισε προκλητικά την πλάτη στις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες χιλιάδων μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις ελπίδες του αριστερού προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου. Τα προβλήματα της κυβέρνησης, που προκλήθηκαν από τη μνημονιακή μεταστροφή της πολιτικής της, δεν μπορεί να απαντηθούν με «μπλόφες», ούτε με τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, όπως αυτές που ακούγονται τελευταία. Οι άρον – άρον εκλογές εξπρές υποδηλώνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία και δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό ούτε να διασώσουν καμία κυβέρνηση που εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές», δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, λέει ότι όσοι τον κατηγορούν ότι θέλει να εφαρμόσει Μνημόνιο με δραχμή, απαντά: 
«Πρόκειται για φθηνό αντιπερισπασμό, που ολοφάνερα υποδηλώνει ένδεια επιχειρημάτων και τα αδιέξοδα όσων καταφεύγουν σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Αντίθετα, η καταφυγή, εφόσον χρειαστεί στο εθνικό νόμισμα, μαζί με την αναγκαία διακοπή αποπληρωμής και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποτελούν οχήματα, εργαλεία και μέσα για να επιτύχουμε την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση ισχυρής ρευστότητας στη διάθεση της οικονομίας, πράγματα που συνιστούν προϋποθέσεις για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση και την ανόρθωση του τόπου. Προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα εθνικοποίησης των τραπεζών και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα βάζει τέρμα στη λιτότητα, τέρμα στις ιδιωτικοποιήσεις, τέρμα στο ξεπούλημα και στην αποικιοκρατική εξάρτηση της Ελλάδας».

Όταν ερωτάται αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέει:

«Τόσο προσωπικά όσο και οι βουλευτές που έχουμε αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» εκφράσαμε και καταγράψαμε ένα ισχυρό και κατηγορηματικό «ΟΧΙ» στο νέο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στην σφοδρή εναντίωση μας στα δύο προηγούμενα μνημόνια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

Προαναγγέλει αγώνες μαζί με όλους τους υποστηρικτές του όχι έως την τελική νλικη και σε όσους του προσάπτουν ότι είναι στην ίδια γραμμή για Grexit όπως ο Σόιμπλε απαντά:

«Όλοι όσοι επιχειρούν να συνδέσουν την «Αριστερή Πλατφόρμα» με τον Σόιμπλε και τα σχέδια του, μόνο ειρωνικά σχόλια και θυμηδία προκαλούν, ενώ αναδεικνύουν την ένδεια σοβαρών επιχειρημάτων και τα αδιέξοδα τους. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» έχει τόσο σχέση με τον Σόιμπλε όσο ο «φάντης με το ρετσινόλαδο».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ