Να μια ευκαιρία: Διαγωνισμός για θέσεις εργασίας στα όργανα της Κομισιόν

Κουραστήκατε από την αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα «φτερά» σας για το εξωτερικό; Κανένα πρόβλημα, καθώς αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει ευκαιρίες για καριέρα στα όργανα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο αλλά και το Στρασβούργο.

 

Οι θέσεις αφορούν διάφορες ειδικότητες για πτυχιούχους αλλά και απόφοιτους Λυκείου, ενώ οι μηνιαίες απολαβές είναι αρκετά δελεαστικές για να σας κάνουν να σπεύσετε!
Πιο συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO) που αφορά στην πρόσληψη μεταφραστών φιλανδικής, ουγγρικής, λετονικής, πολωνικής, σλοβακικής και πορτογαλικής γλώσσας.

Η προκήρυξη δεν αφορά μόνο όσους προέρχονται από τον γλωσσικό κλάδο, αλλά μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα και μεταφραστές με τεχνικές γνώσεις στα πολυάριθμα γνωστικά πεδία που καλύπτει η δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αμοιβή τους ανέρχεται σε 4.384 ευρώ το μήνα και η έδρα τους θα είναι οι Βρυξέλλες ή το Λουξεμβούργο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε σχολής, διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών, ενώ δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία, αν και είναι επιθυμητή η προϋπηρεσία σε μεταφραστική υπηρεσία.

Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της EPSO.

Φύλακες
Έως τις 3 Σεπτεμβρίου θα δέχεται αιτήσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
, για την κατάρτιση μιας βάσης δεδομένων με 300 υποψήφιους που θα προσληφθούν ως συμβασιούχοι υπάλληλοι στον τομέα της επιτήρησης και της πρόληψης.

Οι νέοι υπάλληλοι θα έχουν έδρα στο Λουξεμβούργο, αλλά και τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών του Οργάνου, ενώ ο μισθός τους θα ξεκινά από 1.862,54 ευρώ. Θα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και για την υποδοχή και την παροχή πληροφοριών στους βουλευτές, στο προσωπικό και τους προσκεκλημένους τους.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να έχουν αποκτήσει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της υποχρεωτικής φοίτησης, διετή τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε σχέση με τη φύση των καθηκόντων στον τομέα της πρόληψης, της δημόσιας ή ιδιωτικής ασφάλειας, της επιτήρησης, της φρούρησης, της υποδοχής ή της προστασίας υψηλών προσώπων, καθώς και να γνωρίζουν σε ικανοποιητικό επίπεδο (B2) τη γερμανική, ή αγγλική, ή γαλλική γλώσσα.

Η ηλεκτρονική εγγραφή των υποψηφίων θα γίνει μέσω του δικτυακού τόπου της EPSO.

Οικονομικοί αναλυτές
Με ανοικτή ημερομηνία υποβολής αιτήσεων «τρέχει» ο διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού για την επιλογή υπαλλήλων στον τομέα των οικονομικών και στον τομέα διαχείρισης έργων.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ένας εφεδρικός πίνακας υποψηφίων, από τον οποίο οι εκτελεστικοί οργανισμοί της ΕΕ που έχουν την έδρα τους στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο θα προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις Δημοσιονομικών διαχειριστών/ Υπευθύνων έργου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει σπουδές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιούνται με δίπλωμα, το οποίο δίδει δικαίωμα εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και κατάλληλη επαγγελματική πείρα τουλάχιστον τριών ετών.

Οι Οικονομικοί σύμβουλοι/ Σύμβουλοι έργου-προγράμματος πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου, κατόπιν τουλάχιστον τριετούς φοίτησης.

Για όλες τις θέσεις απαιτείται ελάχιστο επίπεδο - B2 στην αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα, ενώ οι μηνιαίες απολαβές κυμαίνονται από 2.476 έως 3.170 ευρώ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού της EPSO και να επιλέξουν τη θέση που τους ενδιαφέρει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ