Vintage Story: Όταν η μαμά έχτισε ολόκληρο ουρανοξύστη για να εκδικηθεί την απόρριψη της κόρης της από τους συμπέθερους

Η συγκλονιστική ιστορία της Corina Kavanagh, που για να εκδικηθεί την οικογένεια που απέρριψε την κόρη της, έχτισε το ψηλότερο κτήριο στην Αργεντινή! 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατασκευή ενός ολόκληρου ουρανοξύστη για μια εκδίκηση που έμεινε στην ιστορία.
Παρά το γεγονός ότι όλοι οι τίτλοι ευγενείας καταργήθηκαν στην Αργεντινή το 1813, οικογένειες ευγενών ισπανικής καταγωγής, οι οποίοι επωφελήθηκαν από τη διανομή της γης κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας, συνέχισαν να ασκούν σημαντική επιρροή στη χώρα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η οικογένεια Anchorena, που κατείχε μεγάλες εκτάσεις γης και διατηρούσε ισχυρές πολιτικές θέσεις. Στο Μπουένος Άιρες κατείχαν ένα πανέμορφο παλάτι το «El Palacio Anchorena» (τώρα «Palacio San Martín»), που χτίστηκε μεταξύ 1905 και 1909, όπου ζούσαν έχωντας 150 άτομα προσωπικό.

Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, ένας από τους γιους της οικογένειας Anchorena ερωτεύτηκε μια κοπέλα από άλλη πλούσια οικογένεια, τους Kavanaghs. Όμως, παρά τα πλούτη τους, οι Kavanaghs δεν είχε την ίδια ευγενή καταγωγή και κοινωνική θέση και η Mercedes Catellanos de Anchorena, η μητέρα νεαρού, απαγόρευσε τη σχέση.

Η οικογένεια Kavanagh πήρε την απόρριψη ως προσωπική προσβολή και Corina Kavanagh, η μητέρα του πληγωμένου κοριτσιού, άρχισε να σχεδιάζει μια πολύ ιδιαίτερη εκδίκηση.


Το παλάτι των Anchorena έχει θέα στην πλατεία Σαν Μαρτίν. Η Mercedes Anchorena χορηγήσανε την κατασκευή μιας εκκλησίας (Basilica del Santisimo Sacramento), μία από τις πιο όμορφες εκκλησίες της πόλης, στην άλλη πλευρά της πλατείας, μνημείο στη ιστορία της οικογένειας. Η θέα από το παλάτι ήταν υπέροχη και λέγεται ότι οι Anchorenas ήταν πολύ περήφανοι για το δημιούργημά τους.

Μπροστά από την εκκλησία ήταν ένα άδειο οικόπεδο, το οποίο η Mercedes Anchorena σχεδίαζε να αγοράσει. Ωστόσο, έκανε το λάθος να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη πριν προχωρήσει στην αγορά. Ενώ ήταν μακριά, η Corina Kavanagh πούλησε τρία δικά της οικόπεδα και αγόρασε τη γη μπροστά από την εκκλησία.

Σε μόλις 14 μήνες το 1934, έχτισε στο οικόπεδο έναν ουρανοξύστη 33 ορόφων από μπετόν, που υψώνεται στα 120 μέτρα, σχεδιασμένο ειδικά για να κόβει τη θέα των Anchorena! Για πολλά χρόνια, αυτό το κτίριο ήταν το ψηλότερο στην Νότια Αμερική και παραμένει ένα εμβληματικό ορόσημο στην πρωτεύουσα.


Όταν η Mercedes Anchorena επέστρεψε από το ταξίδι της δεν μπορούσε πλέον να δει την όμορφη εκκλησία από το σπίτι της. Ακόμη και σήμερα, ο μόνος τρόπος για να θαυμάσει κάποιος τη θέα στο μπροστινό μέρος του ναού είναι από ένα στενό πέρασμα που ονομάζεται… Corina Kavanagh.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ