Made in Greece το mini cooper - Η ανηψιά του δημιουργού του Sir Alexander Αθηνά Ισιγώνη μιλάει για τον διάσημο θείο της

Λένε πως ο καθένας μας χαρακτηρίζεται από το ονοματεπώνυμο του και δεν έχουν άδικο… Άλλωστε το κάθε όνομα κρύβει την δική του ιστορία άλλες φορές αυτό είναι εμφανές και άλλες πάλι όχι.

 

Στην περίπτωση της Αθηνάς Ισιγώνη το βεληνεκές του ονόματος της έχει να κάνει με την εξέλιξη της σύγχρονης ιστορίας του αυτοκινήτου καθώς είναι η ανιψιά του  Σερ Αλεξάντερ Ισιγωνης. Η ίδια μπορεί να είναι λάτρης της οδήγησης και της ταχύτητας αλλά έχει επιλέξει άλλα μονοπάτια…αυτά της δημοσιογραφίας.  Εκεί γκάζώνει για το όνειρο της και στο Πινάκιο αποκαλύπτει τις πτυχές της ζωής της.
Για την συνεργασία της με τον Σταμάτη Μαλέλη, γιατί η συνέντευξη που είχε πάρει από την Νανά Καραγιάννη χαράχθηκε μέσα της ενώ τέλος κάνει το test - drive ανάμεσα στις γενιές του mini-cooper.

 Συστήσου μας, ποια  είσαι και με τι ασχολείσαι;
«Είμαι η Αθηνά Ισιγώνη και είμαι δημοσιογράφος»

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την δημοσιογραφία;

«Η ενασχόληση με τα κοινά!  Από παιδί το όνειρο μου ήταν να γίνω δημοσιογράφος και ο κύριος Σταμάτης Μαλέλης με την σχολή του και τους πολύτιμους συνεργάτες του - καθηγητές έκαναν το όνειρο μου πραγματικότητα».

Πόσα χρόνια την ασκείς;
«5 χρόνια εξασκώ το επάγγελμα της δημοσιογραφίας».

Ποιο ήταν το πρώτο σου ρεπορτάζ;

«Με πηγές πολλά χρόνια πίσω! Το πρώτο μου ρεπορτάζ - συνέντευξη ήταν στον
 δήμαρχο Αθηναίων τον κ .Γιώργο Καμίνη»

Ποια συνέντευξη σου έχεις να θυμάσαι και γιατί;

Από την Νανά Καραγιάννη γιατί είναι ένας σπάνιος εξαιρετικός άνθρωπος πανέξυπνη και δυνατή! Αλλά δυστυχώς δέχτηκε πολλές επιθέσεις και άδικες κριτικές από τα media για την τηλεθέαση και μόνο κάτι που δεν είναι σωστό»

Έχεις δεχθεί πισώπλατες μαχαιριές στην δουλειά σου. Και αν ναι πόσο σε έχουν επηρεάσει σαν άνθρωπο και πόσο την εξέλιξη σου στο χώρο;
Φυσικά και είχα και δέχομαι ακόμα μαχαιριές!  Αλλά αυτός που μαχαιρώνει πισώπλατα έχει στην πλάτη του ένα άλλο μαχαίρι που τον περιμένει στην γωνία! Δεν με επηρεάζει καθόλου διότι ο καθένας αναδεικνύεται από την δουλεία του και μέσα στον χώρο έχω αναδειχθεί με πολύ σκληρή δουλειά».

Θεωρείς πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να περνάνε καν έξω από τα Μέσα Ενημέρωσης;
«Φυσικά!  Ονόματα βέβαια δεν θα αναφέρω αλλά νομίζω πως οι πολίτες έχουν ξυπνήσει και μπορούν να διακρίνουν τον δημοσιογράφο από τον παπαγάλο».

Αν είχες την ευθύνη ενός περιοδικού, ποιο θα ήταν το πρώτο θέμα, από ποιους θα έπαιρνες συνέντευξη και τι ρεπορτάζ θα είχες;

«Ανάλογα το περιοδικό αν ήταν πολιτικού περιεχομένου θα είχα τον πρωθυπουργό και του υπ Οικονομικών. Τώρα αν είχα lifestyle δεν θα πρωτοτυπούσα από τους άλλους».

Το επίθετο σου παραπέμπει στον κατασκευαστή του θρυλικού αυτοκινήτου Mini-Cooper, έχεις κάποια σχέση;

«Διαβασμένο σε βρίσκω! Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τον Έλληνα σχεδιαστή του mini Cooper. Ο Σερ Αλεξάντερ Ισιγωνης  ήταν ο πρώτος ξάδερφος του παππού μου δηλαδή θειος μου»

 Πως νιώθεις γι’ αυτό;

«Δεν θα μπορούσα να νιώθω τίποτε άλλο από υπερηφάνεια και τιμή που ανήκω σε αυτή την οικογένεια».

Έχεις οδηγήσει ποτέ mini cooper;

«Έχω οδηγήσει και τα 2 απλά το πρώτο δεν συγκρίνεται η απλότητα του είναι μαγική».

Πώς ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που δεν χωράνε ουτε 100 σελίδες για να σου πω! Πάνω από όλα να ηχούμε την πολύτιμη έγγεια μας και όλα τα αλλά έρχονται».

Συνέντευξη - Φωτογραφίες: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος για το Pinakio.blogspot.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ