Παράταση έως τις 16 Οκτωβρίου θα δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23%.

Σχετικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να προνοήσει σχετικά.

Μετά την κατηγορηματική δήλωση της Κομισιόν, ότι ουδέποτε ζήτησε την επιβολή του μέτρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προανήγγειλε ξανά, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega το «πάγωμα» του μέτρου, αφού εξευρεθούν ισοδύναμα μέτρα, που θα αποδίδουν ως 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.
«Αυτή τη στιγμή νομικά πρέπει να πληρωθεί ΦΠΑ. Συζητάμε σήμερα για το πώς νομικά θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση το όλο ζήτημα, μετά από αίτημα των κομμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.


Το...σίριαλ του ΦΠΑ ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν διέρρευσαν πληροφορίες ότι μετά από τις έντονες αντιδράσεις, επίκειται αναστολή του μέτρου ως τον Οκτώβριο, προκειμένου να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις.
Τη Δευτέρα, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το θέμα θα ρυθμιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ωστόσο λίγο αργότερα, ήρθαν τα πάνω- κάτω και ανακοινώθηκε απλώς μια ολιγοήμερη παράταση, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί κανονικά. Η Ν.Δ. κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «μπλόκαρε» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω ιδεολογίας και είναι ενδεικτικό ότι με ανάρτησή του στο Twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θριαμβολογούσε για την εφαρμογή του μέτρου.


Παρά την επίσημη ανακοίνωσης της Κομισιόν που ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ζήτησε το συγκεκριμένο μέτρο, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κρήτη, υποστήριξε ότι το μέτρο επιβλήθηκε κατόπιν πιέσεων από τους δανειστές και ζήτησε την αναστολή του.
Με ανάλογη ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τρίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε με την σειρά του τη Ν.Δ. για υποκρισία, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, την κατάργηση του μέτρου από μια νέα κυβέρνηση υπό τον Α. Τσίπρα.

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, mega

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ