Ευρωμπάσκετ 2015: Ήττα από Ισπανία και αποκλεισμός για την Ελλάδα με 71-73

Η Εθνική ομάδα έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, αφού αν και έλεγξε το παιχνίδι με την Ισπανία στη μεγαλύτερη διάρκεια πλήρωσε στο τέλος την έλλειψη καθαρού μυαλού κι ένα επιθετικό μπλακ άουτ στην τέταρτη περίοδο, ηττήθηκε 71-73 και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά.
 

Πλέον, η προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού επικεντρώνεται στην κατάληψη της υψηλότερης δυνατής θέσης στους αγώνες κατάταξης 5-8, προκειμένου να επιτύχει την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά για μια θέση στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016. 
Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο προηγήθηκε 6-0 με δύο τρίποντα του Γιουλ, όμως η "γαλανόλευκη" ομάδα συνήλθε γρήγορα και με τον Αντετοκούνμπο να κάνει μεγάλο παιχνίδι ισοφάρισε σε 8-8 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλη των Ισπανών (14-14).


Η Ελλάδα πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά με τον Κουφό (18-17), όμως παρά την κυριαρχία της στα ριμπάουντ η Εθνική έκανε εύκολα το λάθος, ήταν άστοχη και μακριά από τα αμυντικά στάνταρντς της, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μίροτιτς, ο οποίος με τα τρίποντά του έδωσε προβάδισμα στους Ισπανούς με 27-20 και 33-25, για να κλείσει το ημίχρονο 39-30 υπέρ των "φούριας ρόχας".
Η ελληνική ομάδα έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της στην τρίτη περίοδο, όταν Σπανούλης και Αντετοκούνμπο έδωσαν το έναυσμα για την αντεπίθεση. Με τρίποντο του Καλάθη ήρθε η ισοφάριση (42-42) και εν συνεχεία το προσπέρασμα με καλάθια των Πρίντεζη και Κουφού (46-42), όμως "αντίδοτο" για τον Πάου Γκασόλ δεν υπήρχε κι έτσι η Ισπανία με τους 11 πόντους του κρατήθηκε κοντά στο σκορ (53-55).


Ρέγες και Μίροτιτς, που κέρδισαν τέσσερα φάουλ σε ένα λεπτό (!) στο τελευταίο δεκάλεπτο, έκαναν με σερί 9-0 το 62-57, ο Αντετοκούνμπο απάντησε με τρίποντο (62-60), αλλά η κακή οργάνωση και κατ΄ επέκταση οι επιπόλαιες και βεβιασμένες επιθέσεις που ακολούθησαν για την ελληνική ομάδα επέτρεψαν στην Ισπανία να ξεφύγει με +7 (68-61) πλησίον του 38ου λεπτού, απέναντι σε μια ομάδα που είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους στα πρώτα 8 λεπτά!
Έτσι η αντεπίθεση του τελευταίου δίλεπτου αποδείχθηκε χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, παρότι η Ελλάδα είχε το τελευταίο σουτ στον αγώνα. Το έκανε ο Αντετοκούνμπο λίγο κάτω από τη σέντρα αλλά ήταν δύσκολο να ευστοχήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, κι έτσι πήγε στράφι η καταπληκτική εμφάνιση του άσου των Μπακς, που είχε 12 πόντους και 17 ριμπάουντ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ