Μέριλιν Μονρόε: Γυμνές φωτογραφίες του sex symbol ενός ολόκληρου αιώνα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Τα σπάνια αρνητικά από την διάσημη γυμνή φωτογράφιση της 22χρονης τότε Μέριλιν Μονρόε το 1949, κυκλοφόρησαν πρόσφατα αποδεικνύοντας ότι η σταρ παραμένει sex symbol μέχρι και σήμερα.

Οι 21 διαφορετικές λήψεις, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν χαμένες, εμφανίζονται σε μια περιοδεύουσα έκθεση από τη LimitedRuns που θα φιλοξενηθεί στο Σικάγο 17 με 19 Σεπτεμβρίου και στη Νέα Υόρκη από τις 24 έως τις 26.

Πολλές άλλες φωτογραφίες από την εκπληκτική ξανθιά θα βρίσκονται επίσης στην έκθεση, και όλα τα πρωτότυπα μπορούν να αγοραστούν από ιδιώτες αγοραστές για 6.000.000 δολάρια.

Το 1949, η Μέριλιν δεν ήταν ακόμη η σταρ που έγινε αργότερα. Στην πραγματικότητα, η τότε 22χρονη δυσκολευόταν πολύ να βρει δουλειά και χρειαζόταν απεγνωσμένα χρήματα. Είχαν λήξει οι συμβάσεις της τόσο με την 20th Century Fox όσο και με την Columbia Pictures, και στράφηκε ξανά στο μόντελινγκ για να τα βγάλει πέρα.

Ετσι την έπεισε ο φωτογράφος Τομ Κέλει να ποζάρει γυμνή. Με τη σύζυγό του Νάταλι παρούσα, για να την ηρεμήσει από το τρακ, η Μέριλιν πόζαρε στο κόκκινο βελούδινο σκηνικό, κοιτάζοντας αισθησιακά στην κάμερα.

Για τη φωτογράφιση πήρε μόλις 50 δολάρια και υπέγραψε ως «Μόνα Μονρόε» για να προστατεύσει τη φήμη της.

Στην βιογραφία της «Marilyn: Her Life in Her Own Words» η σταρ εξήγησε ότι συμφώνησε στο αίτημα του Κέλει από «απελπισία» καθώς πίστευε ότι «τα καλά κορίτσια δεν φωτογραφίζονται γυμνά»

«Θα μου υποσχεθείς να μην το πεις σε κανέναν για τη φωτογράφιση» είχε πει η Μονρόε στον Κέλει. «Θέλω να μου υποσχεθείς ότι θα φτιάξεις τις εικόνες έτσι ώστε να μην είμαι αναγνωρίσιμη»

Ο Κέλει πούλησε τις φωτογραφίες στην Western Lithograph Company για 900 δολάρια και εκείνοι τις έβαλαν στο ημερολόγιo Golden Dreams του 1951. Ο αποστολέας έπρεπε ακόμη και να δημιουργήσει πρόσθετες εκδόσεις της εικόνας, καθώς εκείνη την εποχή ήταν παράνομο να στείλεις μία γυμνή φωτογραφία με το ταχυδρομείο - γεγονός που εξηγεί γιατί υπάρχουν σχεδόν πανομοιότυπες φωτογραφίες στις οποίες η Μέριλιν φοράει μαγιό, ή δαντελένιο νυχτικό.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή, η Μέριλιν είχε αρχίσει να βρίσκει περισσότερη δουλειά ως ηθοποιός και πάλι. Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε και στην ταινία All About Eve με την Μπέτι Ντέιβις, καθώς και μια σειρά από άλλες ταινίες. Το πρόσωπό της ήταν όλο και πιο αναγνωρίσιμο.

Ετσι, το 1952 όταν τα ΜΜΕ ανακάλυψαν τη γυμνή φωτογραφία, γρήγορα άρχισαν να εικάζουν ότι ήταν η Μέριλιν. Με το σκάνδαλο να οργιάζει, η Μέριλιν - που είχε μόλις υπογράψει νέο 7ετές συμβόλαιο με την 20th Century- δέχθηκε πιέσεις από την εταιρεία να αρνηθεί ότι οι φωτογραφίες ήταν δικές της και της είπαν ότι θα καταστραφεί η καριέρα της.

Αντ' αυτού, όμως, η ηθοποιός αποφάσισε να πει την αλήθεια και εξήγησε σε συνέντευξή της ότι ήταν κακή επιλογή αλλά δεν είχε άλλη λύση. Κι έτσι το κοινό αντί να στραφεί εναντίον της, της συμπαραστάθηκε.

Στην πραγματικότητα, τη φήμη της εκτοξεύθηκε στα ύψη και τον Δεκέμβριο του 1953, ο Χιου Χέφνερ της έδωσε 500 δολάρια για να βάλει τη φωτογραφία της στο εξώφυλλο του Playboy, το οποίο πούλησε 50.000 αντίτυπα.

Αλλά ενώ η τελική φωτογραφία έχει γίνει viral, τα αρνητικά και τα επεξεργασμένα αντίτυπα είχαν χαθεί. Τελικά όμως το 2009 βρέθηκαν και πάλι στα αρχεία της εταιρείας εκτύπωσης που έφτιαξε το ημερολόγιο Golden Dreams.

Τώρα οι φωτογραφίες της περιοδεύουν στις ΗΠΑ με το LimitedRuns ως μέρος του Red Velvet Summer Tour 2015, μαζί με άλλες φωτογραφίες της σταρ. Η έκθεση έχει ήδη περάσει από το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Λας Βέγκας και αναμένεται να περάσει από το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη πριν το τέλος του μήνα.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ