Ρίτσαρντ Γκλόσιπ: Χθες την νύχτα ανέβαλαν την εκτέλεσή του την τελευταία στιγμή - Γιατί;‏

H αμερικανική Δικαιοσύνη αποφάσισε να αναστείλει για ένα διάστημα 2 εβδομάδων την εκτέλεση του θανατοποινίτη Ρίτσαρντ Γκλόσιπ που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί την τετάρτη, έπειτα από τη μαζική κινητοποίηση πολλών υποστηρικτών του που δηλώνουν ότι έχουν πειστεί για την αθωότητά του.

Στον 52χρονο Γκλόσιπ, επρόκειτο να γίνει θανατηφόρα ένεση στις 23:00 ώρα Ελλάδας (15:00 τοπική ώρα), ωστόσο η εκτέλεση αναβλήθηκε για την 30ή Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Εφετείο της πολιτείας της Οκλαχόμα.

Δηλώνει εδώ και 18 χρόνια ότι είναι αθώος

Οι δικαστές εξήγησαν ότι συμφώνησαν στην αναστολή εκτέλεσης προκειμένου να «ολοκληρώσουν τη δίκαιη εξέταση» των νέων στοιχείων που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Γκλόσιπ, ο οποίος δηλώνει αθώος εδώ και 18 χρόνια.

Η κυβερνήτης της Οκλαχόμα είχε αρνηθεί να συμφωνήσει υπέρ της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γκλόσιπ, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια μαζική εκστρατεία υπέρ του όπου συμμετείχαν προσωπικότητες όπως η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Οι δικηγόροι του θανατοποινίτη καταγγέλλουν τα κενά στην υπόθεση και υποστηρίζουν ότι τα νέα στοιχεία αρκούν για να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ