Πάτρα: Nέα κατάθεση ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα της δολοφονίας του 17χρονου από 15χρονο συμμαθητή του

Ένα 24ωρο μετά την προφυλάκιση του 15χρονου στις φυλακές ανηλίκων Κορίνθου, η δολοφονία του 17χρονου Γιώργου που διέπραξε εξακολουθεί να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, με την αστυνομία να συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις από φίλους και αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του εγκλήματος.

Ο ξάδερφος του 17χρονου, μιλώντας στην τηλεόραση του Star, δίνει μια άλλη εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία Κυριακή. Επισημαίνει πως δεν παρενοχλούσε ο ξάδερφός του, την αδερφή του δράστη, αλλά γινόταν το αντίστροφο. ​«Ο 15χρονος ενοχλούσε την αδελφή του 17χρονου. Κάποια μέρα ενόχλησε και την κοπέλα του. Αυτός δεν άντεξε και του επιτέθηκε, χτυπώντας τον στην πλατεία. Ο τσακωμός ήταν η αφορμή για τον δράστη. Τον ζήλευε τον ξάδελφο μου, γιατί ένιωθε ότι ήταν καλύτερος σε όλα- στη γυμναστική, στα κορίτσια, στην πυγμαχία- είχε εμμονή».

''Είχε σχεδιάσει τη δολοφονία''
«Ο τσακωμός στην πλατεία έγινε το μεσημέρι, τέσσερις με πέντε η ώρα. Ο 15χρονος έφυγε… Πήγε στο δημοτικό σχολείο κατά τις 20.00 το απόγευμα και τον πυροβόλησε μία φορά, από απόσταση περίπου δέκα μέτρων. Τον άφησε μέσα στα αίματα πεσμένο κάτω και έφυγε. Εγώ πιστεύω ότι ο τσακωμός ήταν το κερασάκι στην τούρτα για να πάρει την καραμπίνα και να του ρίξει. Πιστεύω ότι του είχε γίνει έμμονη ιδέα, το είχε σχεδιασμένο στο μυαλό του καιρό».

Ο ξάδερφος του 17χρονου αποκαλύπτει τα τελευταία δραματικά λεπτά μετά τον πυροβολισμό, καθώς και τα όσα είπε ο άτυχος μαθητής. «Όσο ήταν χτυπημένος και πεσμένος κάτω έλεγε: «πονάω, βοήθεια, πεθαίνω». Μέχρι το κέντρο υγείας της Αχαΐας είχε τις αισθήσεις του. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο του Ρίου ο γιατρός είπε στον πατέρα του: «Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, είχε «φύγει» πριν έλθετε εδώ». 

Ζήτησε συγγνώμη και προφυλακίστηκε
Ο ανήλικος δράστης έφτασε χθες το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και δεν θέλησε να πει τίποτα στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν. Ο ανήλικος παρέμεινε για λίγη ώρα στο γραφείο του ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά που είπε είναι ότι «ζητώ και πάλι συγγνώμη για ότι έγινε»

Μετά το τέλος της απολογίας του, ο 15χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων στην Κόρινθο. Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του ανηλίκου στα δικαστήρια της Πάτρας, η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ