Αυτό το μωρό ποιος θα το ησυχάσει που λιώνει στο κλάμα; Συγκλονιστικές εικόνες από την προσφυγιά στην Κροατία

 Η αναποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών χωρών οδηγούν τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί να αναζητούν εναλλακτικούς δρόμους. Η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με αγκαθωτό συρματόπλεγμα και φράχτη, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Σερβία να στραφούν προς την Κροατία. 

Μπροστά τους, μεταξύ των άλλων, και τα ναρκοπέδια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου. Στο Αιγαίο, όπου μέσα σε 3 μέρες χάθηκαν τουλάχιστον 58 ζωές, οι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά, όπου τουλάχιστον συναντούν την αλληλεγγύη εκατοντάδων εθελοντών, όπως και σε αρκετά άλλα σημεία της Ευρώπης. Να σημειώσουμε πάντως πως ξεκινά η κατασκευή ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο δήμο Χαλκηδόνας 

 

Σε διπλωματικό επίπεδο, η Ουγγαρία διατηρεί τη σκληρή αντιμεταναστευτική της στάση, και η Κομισιόν επιμένει πως δεν υπαναχωρεί στην πρότασή της για υποχρεωτική συμμετοχή των χωρών της ΕΕ στην ανακατανομή 120.000 προσφύγων, σύμφωνα με το σχέδιό της που εγκρίθηκε την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο και θα τεθεί προς συζήτηση για λήψη απόφασης στην σύνοδο των υπ. Εσωτερικών της Ε.Ε. τις προσεχείς ημέρες. 

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ