«Save my Ink»: Μακάβρια υπηρεσία αφαιρεί τατουάζ από πτώματα & τα κορνιζάρει για τους αγαπημένους τους

Μία νέα, μακάβρια υπηρεσία λάνσαρε ένας καλλιτέχνης τατουάζ που έχει ως σκοπό να προσφέρει ένα πραγματικά πρωτότυπο αναμνηστικό σε ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η υπηρεσία φέρει τον εύστοχο τίτλο «Save my Ink» και κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται το όνομά της: διασώζει τα αγαπημένα τατουάζ ανθρώπων μετά τον θάνατό τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τα κληροδοτήσουν σε αυτούς που αφήνουν πίσω τους «όπως γίνεται με ένα σπίτι, μία βέρα ή κάποιο άλλο αγαπημένο αντικείμενο».
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, το δέρμα όπου βρίσκεται το τατουάζ αφαιρείται από τον αποθανόντα και στη συνέχεια υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία ώστε να διακοπεί η διαδικασία της αποσύνθεσης.


Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από το λανσάρισμά της, η πρωτότυπη αυτή υπηρεσία έχει ήδη «διασώσει» 21 τατουάζ με ακρίβεια 100%. Ο 60χρονος Charles Hamm, ιδρυτής του Save my Ink, ελπίζει πως το φιλόδοξο εγχείρημά του θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού.

Όπως ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα, η ιδέα για τη νέα αυτή υπηρεσία προέκυψε όταν ο ίδιος άρχισε να σκέφτεται πόσα χρήματα και χρόνο έχει επενδύσει στα τατουάζ που κοσμούν το σώμα του. Επρόκειτο για μία επένδυση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, που σίγουρα δεν θα ήθελε να πάει χαμένη μετά το θάνατό του. «Δεν θα έκαιγες ποτέ έναν πίνακα του Πικάσο που έχεις αγοράσει και αγαπάς με πάθος. Τα τατουάζ σου είναι επίσης τέχνη με μια μοναδική ιστορία. Απλά ο καμβάς είναι διαφορετικός», λέει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ