Νεκρό ένα 5χρονο κοριτσάκι σε νέο ναυάγιο ανοικτά της Μυτιλήνης - 12 αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής ειδοποίησε αρχικά το λιμεναρχείο ότι άτομα που επιβαίνουν σε λέμβο βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή. 'Αμεσα σήμανε συναγερμός και πλωτό του λιμενικού κατέφθασε στη θαλάσσια περιοχή όπου περισυνέλεξε από τη θάλασσα 12 μετανάστες μεταξύ των οποίων και το άτυχο παιδί.

Ένας μετανάστης επίσης περισυνελέγη με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στους λιμενικούς οι μετανάστες στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα. 
Εντοπίστηκε σκάφος νοτιοδυτικά της Πύλου 


Εν τω μεταξύ, ξύλινο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 200 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκε από σκάφος της frontex νοτιοδυτικά της Πύλου. Μεταξύ των μεταναστών ένα άτομο έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Το ξύλινο σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες αναμένεται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ