Βραβεία για τους μαθητές της Ρόδου!!! Μπράβο παιδιά!!!

17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Διάκριση 2 μαθητών: Διαγωνισμός Καγκουρό 2012 1ο Βραβείο: Δημιουργική Γραφή 1ο Βραβείο: Διαγωνισμός Αφίσας 2012 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου:Βραβείο: Ζωγραφική για έξη χέρια

17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου:
Διάκριση 2 μαθητών: Διαγωνισμός Καγκουρό 2012

Η Δευτέρα Δημοτικού συνεχίζει να "πετάει"!

Με πολύ μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε χθες τη διάκριση 2 μαθητών της τάξης μας στον φετινό Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό"!  Σ' αυ τόν συμμετείχαν πολλά παιδιά από τον 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου καθώς και από άλλα δημοτικά σχολεία της Ρόδου και της υπόλοιπης Ελλάδας. Πληροφορίες για την ιστορία του διαγωνισμού και τους διακριθέντες μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα: http://www.kangaroo.gr/history.html.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, λοιπόν, αξίζει σε ΟΛΑ τα παιδιά που πήραν μέρος και προσπάθησαν. Που ξεπέρασαν τους φόβους τους, αφιέρωσαν το χρόνο τους και την ενέργειά τους, σε τόσο μικρή ηλικία (8 ετών), και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτόγνωρη γι' αυτά διαδικασία.

Συγχαρητήρια και στους γονείς τους, που τα υποστηρίζουν και τα ενθαρρύνουν να παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που σκοπό δεν έχουν μόνο τη διάκριση αλλά ουσιαστικά τη διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων. Χωρίς αυτούς δε θα γινόταν τίποτα!

Μπράβο,

Γιώργο Αθανασίου,

Βιργινία Αντωναράκη,

Φίλιππε Μηνόπετρε,

Ειρήνη Χατζηγιάννη,

και στους διακριθέντες:

Ντάνιελ Καλπακίδη και

Γιώργο Πιπίνο


1ο Βραβείο: Δημιουργική Γραφή

Ακόμη μια πρωτιά με τη μικρή συγγραφέα της Δ' τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

anais_marianthi_thΗ δράση των παιδιών της τάξης  μας (Δ') δεν περιορίζεται μόνο στα σχολικά πλαίσια. Αρπάζουμε όποια ευκαιρία μας δίνεται για να απλώσουμε τα φτερά μας, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας προς την κοινωνία. Με αυτή τη λογική συμμετείχαμε και στο διαγωνισμό που διεξήγαγε το "Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου" συγγράφοντας ένα κείμενο με θέμα "Ο τόπος που ζω".

Με χαρά μάς ανακοίνωσαν ότι η ατομική εργασία της μαθήτριας της Δ' τάξης Λάμπρου Αναίς κέρδισε το πρώτο βραβείο! Η Αναίς με τον περιγραφικό της τρόπο μάς ταξίδεψε στα μέρη της Ρόδου τονίζοντας τις ομορφιές της. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εργασία της:

Την 01/04/12, ημέρα Κυριακή παραμονή της παγκόσμιας μέρας παιδικού βιβλίου παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το "Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου" για να παρακολουθήσουμε τη μουσικοθεατρική παράσταση της συγγραφέως και μουσικού Μάρως Θεοδωράκη "Το ταξίδι της Πιπίτσας". Μάθαμε μέσα από τραγούδια για την αλφαβήτα, τα μέσα μεταφοράς, την αναδάσωση και τα αδέσποτα ζώα.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή των βραβείων. Έτσι, και η Αναίς παρέλαβε το βραβείο της κάνοντας υπερήφανους τους γονείς της, τη δασκάλα της και όλο το διδακτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολείου.

Μετά τη βράβευση η Αναίς με τη δασκάλα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το κείμενο που έδωσε το βραβείο στην μικρή Αναίς









1ο Βραβείο: Διαγωνισμός Αφίσας 2012

Μια λαμπρή διάκριση γεμάτη χρώμα και διάθεση για περιπλάνηση για τους μικρούς μαθητές της 2ας τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

1ο βραβείο στο διαγωνισμό αφίσας «Ταξιδεύω με το βιβλίο μου…» από τη Β’ Δημοτικού.

omadiki_1bΗ αγάπη μας για τη λογοτεχνία, τα παραμύθια και τα βιβλία μας οδήγησε στην απόφαση να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσε το Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου με θέμα  "Ταξιδεύοντας με το βιβλίο μου..." για να παροτρύνουμε και άλλους να ταξιδέψουν  και αυτοί με ένα βιβλίο.

Παρόλο που το μόνο που μετρούσε για μας ήταν η απόλαυση της δημιουργίας και της συμμετοχής, δεχτήκαμε με χαρά και έκπληξη την είδηση της διάκρισής μας στην πρώτη θέση του διαγωνισμού!

Έτσι την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 11.30 συγκεντρωθήκαμε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου  και  αφού παρακολουθήσαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου, στη συνέχεια παραλάβαμε το βραβείο, μαζί με πολλά άλλα παιδιά.

Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου που με το διαγωνισμό αυτό μας έδωσε το ερέθισμα να εκφράσουμε την, έτσι κι αλλιώς, μεγάλη μας αγάπη για τα βιβλία και μας έδωσε ώθηση να κάνουμε ακόμα περισσότερα.



8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου:

Βραβείο: Ζωγραφική για έξη χέρια

Ο μαθητής του σχολείου μας (Δ΄ τάξη) Γιάννης Σταυρούλης επιβραβεύτηκε με το καλύτερο τρόπο για τη συμμετοχή του στο διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Ζωγραφική για έξι χέρια». Στα εγκαίνια της έκθεσης του προγράμματος ο μαθητής μας έλαβε βραβείο για τη ζωγραφική του προσπάθεια, η οποία κατάφερε να  ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσες άλλες κάνοντας μας όλους υπερήφανους. Το παράδειγμα του Γιάννη ελπίζουμε να ακόλουθήσουν την επόμενη χρονιά και άλλοι μαθητές του σχολείου μας  συμμετέχοντας  σε τέτοια ενδιαφέροντα προγράμματα και ίσως, γιατί όχι, να επιβραβευτούν  και εκείνοι αναλόγως.



Πηγή: www.dimrodou.gr/17o

blogs.sch.gr/8dimrodou


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ