Social Media: Φίλος ή εχθρός; Μια ενδιαφέρουσα & ανοικτή για το κοινό συζήτηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Institute of Ideas του Λονδίνου παρουσιάζουν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, την ανοικτή για το κοινό συζήτηση με τίτλο «Social Media: Friend or Foe?»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί  στην αγγλική γλώσσα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) είναι πλέον για πολλούς προέκταση της προσωπικότητάς τους, με τα check-ins, τα status updates, το live tweeting και την τακτική δημοσιοποίηση selfie φωτογραφιών. Η ικανότητα του περιεχομένου να γίνεται viral και η φαινομενικά μη-ιεραρχική φύση των social media έχει μεταλλάξει τις πολιτικές εκστρατείες, τη δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ. Και, ενώ τα social media προβάλλονται ως καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου, τα όρια του τί μπορεί να λέγεται είναι στενότερα από ποτέ.

Οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι απλά ζούμε σε μια νέα κοινωνία, όπου η ιδιωτικότητα έρχεται δεύτερη μετά την επιθυμία για επικοινωνία με άλλους στα social media;  Πρέπει οι πολιτικοί να εκβιάζονται από τους όχλους στο Twitter και να επηρεάζονται χωρίς μακροπρόθεσμη δέσμευση για ένα σκοπό; Η επιθυμία των ενημερωτικών μέσων για άμεσο ρεπορτάζ θα σημάνει το τέλος της δημοσιογραφικής έρευνας και επαλήθευσης των πηγών πληροφόρησης; 

To Institute of Ideas του Λονδίνου είναι φόρουμ που δημιουργήθηκε το 2000 προωθώντας την ελεύθερη σκέψη και την ζωντανή ανταλλαγή ιδεών γύρω από φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε αρχικά από μεμονωμένα άτομα, όπως σπουδαστές, ακαδημαϊκούς, καθηγητές οι οποίοι πραγματοποίησαν τις συναντήσεις τους προκειμένου να παρουσιάσουν νέες ιδέες, να συζητήσουν τρέχοντα θέματα και να βρουν τρόπους για να ενισχύσουν και να προβάλλουν τις θεματικές τους.

Ομιλητές
Νίκος Βατόπουλος (δημοσιογράφος, ιδρυτής της ομάδας  Κάθε Σάββατο στην Αθήνα στο facebook), Αγιάτη Μπενάρδου (επιστημονική συνεργάτης της Μονάδας Ψηφιακής Επιμέλειας του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ» και blogger), Λήδα Τσενέ (Επικοινωνιολόγος, διευθύντρια δημόσιων σχέσεων, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συγγραφέας «Από την κρίση των ΜΜΕ στα social media»), Martyn Perks (συγγραφέας και αρθρογράφος).  Την συζήτηση θα συντονίσει η Ashley Frawley (ερευνήτρια και συγγραφέας).

Πληροφορίες
Rooftop Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 2103680052. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ