Αποκλ:Top Woman η Μονίκ η ευτυχισμένη Αμερικανίδα κεραμίστρια της Πάρου: Κολυμπάει όλο τον χρόνο -Πάει παντού με ποδήλατο

Υρία το αρχαίο όνομα της Πάρου που μία Αμερικανίδα νεαρή όμορφη & μορφωμένη η Monique Mailloux , το έκανε συνώνυμο της  κεραμικής τέχνης στο νησί . 
 

Προηγήθηκε φυσικά ο έρωτας για ένα Παριανό τον Στέλιο Γκίκα και μετά η μόνιμη εγκατάσταση της στο Κυκλαδονήσι , ο γάμος τα δύο υπέροχα παιδιά της και ένα εργαστήρι στο Κόστο , επί πολλά χρόνια σταθμός για όσους ήθελαν να αγοράσουν πρωτότυπα και λιτά κεραμικά . 

Έλενα Τουπογιάννη
 
Από μικρό εργαστήριο το 1977 έγινε  διεθνώς γνωστό με σημαντικό μέρος της παραγωγής του να εξάγεται στο εξωτερικό.
Η Μονίκ ήρθε στην Πάρο για το Aegean Center for Fine Arts. Ελεγε τότε: "Αν ήμασταν στην Αθήνα θα κερδίζαμε περισσότερα, αλλά η επιλογή  μας να μείνουμε στην Πάρο μας έδωσε πολλά : φίλους, ποιότητα ζωής, ελευθερία, τα παιδιά μας μεγάλωσαν στη φύση με ευρύτερη οικογένεια".

Η Μονίκ

Ξεχωρίζει με το στυλ της, την γοητεία της πάντα αλλά και γιά τους ευγενικούς της τρόπους . Η Μονίκ λάμπει από την αρμονία που νοιώθει - όπως μου είπε πριν λίγες μέρες- χάρις στην αδιάκοπη δημιουργικότητα , την ηρεμία της καθημερινότητας και την απλότητα στο νησί . 

H Ιόλη Βάρτσου

Πηγαίνει παντού με το ποδήλατο της, κολυμπάει ως τον Νοέμβριο και τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς ταξιδεύει στην αγαπημένη της Ασία, φτάνοντας ως το Νεπάλ και την Καμπότζη . Μιά ευτυχισμένη γυναίκα ! 

Σήμερα η Παριανή -Αμερικανίδα Μονίκ αλλάζοντας πολλά στη ζωή της κατέβηκε στην Παροικιά και άνοιξε:

Α ένα υποδειγματικό εργαστήριο σαν παραμυθένιο σπιτάκι ( δείτε φωτό μου απο την επίσκεψη μου ενα βραδάκι) δεξιά απο το δρομάκι με τα νεοκλασσικά Εδώ συνυπάρχει με την κόρη της Ραμώνα που φτιάχνει απίθανες μπομπονιέρες και όλα τα καλά γιά γάμους και βαφτίσεις. Δύο topwomen μαζί λοιπόν . 

Β το πιό καλόγουστο κατάστημα στο νησί με την κόρη της Ραμώνα μαζί - φυσικά κεραμίστρια- ( δείτε φωτό με τα όμορφα κεραμικά αλλα και καλαίσθητα αντικείμενα η κοσμήματα που έβαλα την δική μου κόρη να φορέσει  ) 

και τέλος

Γ  μερικά μόλις μέτρα ο γιός της ο Ιάσωνας και  το Aegean Deli ( το παρουσίασα πριν απο λίγες μέρες

Πόσο χάρηκα που γνώρισα μιά γυναίκα σαν αυτήν: Δυνατή αλλά και ευθραυστη εχει βρεί το νόημα της ζωής στα παιδιά της , στην τέχνη της στην θάλασσα στο ποδήλατο στα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου...

Επιμέλεια - Φωτογραφίες: Ειρήνη Νικολοπούλου
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ