Good News: 15,5 δισ. ευρώ έσοδα & ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμυρίων τουριστών το 2015

Με 15,5 δισ. ευρώ έσοδα και ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμυρίων τουριστών υπολογίζεται πως θα κλείσει η τουριστική χρονιά για το 2015.
 

Το παραπάνω δήλωσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά σε μήνυμά της για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, η οποία επεσήμανε πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στος 10 κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.

«Ο τουρισμός αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Συμβάλλει περίπου 20% στο ΑΕΠ της χώρας μας και δημιουργεί 1.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

Στόχος της κ. Κουντουρά είναι να συνεχιστεί το έργο του υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού. «Είμαστε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα σε εγρήγορση ώστε να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερα βήματα και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα», συνέχισε.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε ποιότητα, σε υποδομές, σε εκπαίδευση, σε παροχή υπηρεσιών.

«Όλοι όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον ελληνικό τουρισμό μπορούν και οφείλουν να συστρατευθούν μαζί μας, ώστε να καταφέρουμε μέσα από μια διαρκή συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη, που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα, στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ