Σήμερα η «μεγάλη επιστημονική αποκάλυψη» της NASA για τον Αρη - #ASK NASA στις 16:30

Σε αναταραχή βρίσκεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εν όψει της ανακοίνωσης «μεγάλης επιστημονικής ανακάλυψης» , η οποία αφορά τον Αρη, στην οποία θα προχωρήσει εντός της ημέρας η NASA, μέσω μιας συνέντευξης τύπου.

 

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην προγραμματισμένη για το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον περιλαμβάνονται δύο επιστήμονες που υπογράφουν μελέτη που προέρχεται από την επεξεργασία φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από τροχιά και στην οποία ισχυρίζονται ότι παρουσιάζεται νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του Αρη.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει διεθνή μέσα ενημέωσης να πιθανολογούν ότι η σημαντική ανακοίνωση της NASA θα αφορά την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον «κόκκινο πλανήτη». Πρόκειται για τους Λουζέντρα Οζχα, του Georgia Institute of Technology της Atlanta και Αλφρεντ ΜακΓιούεν του University of Arizona. Kάποιοι ακόμη πιο τολμηροί, τολμούν να προβλέψουν πως η ανακοίνωση θα συσχετιστεί με την πιθανότητα ζωής στον Άρη, αλλά οι πιο ψύχραιμοι κρίνουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Αρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Μία τέτοια ανακάλυψη θα είχε δραματικές συνέπειες τόσο για την πιθανότητα ανακάλυψης ζωής, όσο και για τις μελλοντικές αποστολές, περιλαμβανόμενου του στόχου της NASA για την πραγματοποίηση επανδρωμένων αποστολών στον Αρη στη δεκαετία του 2030.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει και να ρωτά μέσω του #AskNASA.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ