Ρέθυμνο: Παπάς άνοιξε το λογαριασμό & κόντεψε να... λιποθυμήσει με το ποσό χρέωσης

Από τα σύννεφα έπεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ρέθυμνο, όταν έλαβε λογαριασμό νερού με πληρωτέο ποσό 93.478 ευρώ! Ο υπερφουσκωμένος λογαριασμός αφορά στο ενοριακό νεκροταφείο του Αγ. Κωνσταντίνου στο Ρέθυμνο, το οποίο σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού, πατέρα Δημοσθένη πρώτη φορά στα χρόνια λειτουργίας του, κλήθηκε να πληρώσει λογαριασμό νερού.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο ίδιος, στην ενορία του Άγιου Κωνσταντίνου υπάρχουν δύο υδρόμετρα, ένα για τις ανάγκες του ναού και του μαγειρείου των συσσιτίων κι ένα για τις ανάγκες του νεκροταφείου: «Εδώ και πολλά χρόνια έχει μπει το ρολόι του νερού στο νεκροταφείο και όλοι οι δήμαρχοι που πέρασαν, μέχρι σήμερα, ποτέ δε μας ζήτησαν χρήματα. Ποτέ πριν δεν είχε έρθει λογαριασμός εδώ. Και ήρθε ο σημερινός δήμος και ζητάει 93.000 ευρώ. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε και πληρώσουμε ένα τέτοιο ποσόν» είπε.

Στη συνέχεια ο π. Δημοσθένης πρόσθεσε: «Εμείς δεν εισπράττουμε εισφορές όπως το Δημοτικό Νεκροταφείο. Δεν έχει έσοδα η ενορία από το νεκροταφείο, αντιθέτως έχει έξοδα, όπως για παράδειγμα την καθαριότητά του χώρου. Εμείς δε ζητάμε χρήματα όταν κάποιος ενταφιάζεται εδώ. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο».

Ο πατέρας Δημοσθένης φανερά αγανακτισμένος αναρωτήθηκε: «Γιατί η ΔΕΥΑΡ δεν κάνει μια κοινωνική προσφορά, γιατί δεν παραχωρεί το νερό δωρεάν στους δημότες να μπορούν να περιποιηθούν τον τάφο των γονιών τους;» και πρόσθεσε: «Ζητούμε από τη ΔΕΥΑΡ να μας πει ποιος προϊστάμενος έκανε την αίτηση για να μπει το ρολόι στο νεκροταφείο. Πιστεύω, κανείς δεν το ζήτησε. Πιστεύω ότι ο δήμος το έκανε δώρο.»

Πηγή:rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ