Ευρωβουλευτής αφορίστηκε επειδή κατηγόρησε δημόσια τον αρχιεπίσκοπο

Ο Ανδρέας Πιτσιλίδης, θεολόγος στο επάγγελμα και πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κυπριακού καναλιού επιτέθηκε στον Αρχιπίσκοπο Χρυσόστομο σχετικά με τα λεφτά του παγκαριού της Εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα, κι αναφερθείς, μεταξύ άλλων, σε έντονο τόνο προς τον Αρχιεπίσκοπο τον αποκάλεσε "ρε".

"Ποιός είσαι ρε και από πού θα διώξεις τους ανθρώπους; Από τον γουμά (κοτέτσι) της μάνας σου;" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλλίδης, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον προκαθήμενο της κυπριακής εκκλησίας για "σφετερισμό" του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου με 1%.  

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, με αφορμή τις δηλώσεις, η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου αφόρισε σήμερα τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση πως "η αποκοπή του από το σώμα της Εκκλησίας, ισχύει μέχρις ότου αυτός ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και τις κακοδοξίες του και ζητήσει το έλεος του Θεού".  

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, προστίθεται πως "ύστερα από συστηματική και εις βάθος μελέτη των θέσεων του κ. Πιτσιλλίδη όπως αυτές εκφράστηκαν από τον ίδιο και με βάση τη δήλωση ότι δεν αρνείται και δεν αλλάζει τίποτε απ' όσα κατά καιρούς δημόσια δήλωσε, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θέσεις του και το ήθος του είναι σαφώς αντίθετα προς τις θέσεις και το ήθος της Ορθοδόξου Εκκλησίας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ