10 tips για τα μαλλιά που όσο πιο νωρίς τα μάθεις τόσο πιο γρήγορα θα τα σώσεις!

Υπάρχουν κάποια beauty μυστικά που δυστυχώς μαθαίνεις πολύ αργά... 

Αυτά είναι 10 μαθήματα μαλλιών που πρέπει να ξέρεις νωρίτερα!

1. Απομακρύνσου από τα εργαλεία styling

Δεν είναι καλό για τα μαλλιά σου να χρησιμοποιείς συχνά σίδερο ισιώματος ή εργαλείο για μπούκλες. Ειδικότερα αν δεν το κάνεις σωστά. Χρησιμοποιώντας το ισιωτικό μαλλιών για παράδειγμα, μην περνάς πολλές φορές την ίδια τούφα μαλλιών – μία με 2 φορές είναι αρκετό και δεν θα κάψεις τα μαλλιά σου.

2. Θυμήσου: Είναι μόνο μαλλιά

Αν έχεις κλάψει κι εσύ στο κομμωτήριο, όταν τα μαλλιά σου κόπηκαν περισσότερο από όσο θα ήθελες, θυμάσαι πόσο δραματικό και τραυματικό γεγονός το είχες θεωρήσει τότε. Αν το σκεφτείς τώρα όμως; Δεν αναρωτιέσαι γιατί στενοχωρήθηκες τόσο για λίγα εκατοστα μαλλιών; Να θυμάσια ότι είναι μαλλιά, κόψ’τα πειραματίσου, παίξε, κάνε αλλαγές! Θα μεγαλώσουν και αν βιάζεσαι υπάρχουν και τα εξτένσιονς.

3. Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα

Υπάρχει μία εποχή-ηλικία που θεωρείς ότι όσο πιο σινιόν ο κότσος τόσο πιο chic κι εσύ. Λάθος! Οι πιο επιμελώς ατημέλητοι κότσοι πρέπει να είναι ο στόχος σου, εκτός από εκείνες τις πραγματικά επίσημες περιστάσεις γάμων και gala. Τα ανάλαφρα up-dos θα σε δείξουν μικρότερη και θα κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται πολύ πιο υγιή.

4. Τα κοτσιδάκια σε όλο το κεφάλι δεν είναι κολακευτικά μετά το… δημοτικό

Για κάποιες celebrities όπως η Beyonce ίσως, αλλά για τις υπόλοιπες από εμάς είναι απλά no no no!

5. Mη λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα

Το καθημερινό λούσιμο είναι μια συνήθει απου μας μένει από τα χρόνια του σχολείου και περνάει στα χρόνια του γραφείου. Οι κομμωτές και οι δερματολόγοι επιμένουν όμως ότι το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας που της χαρίζει τη λάμψη και την υγιή εμφάνιση!

6. Η ποιότητα των προϊόντων έχει σημασία

Αν έχεις περάσει τα 18, έχεις ήδη δοκιμάσει αρκετά προϊόντα και ξέρεις κι εσύ πλέον ότι η ποιότητα μετράει στα μαλλιά και είναι επένδυση στο μέλλον.
7. Όταν ξύνεις το κεφάλι σου καταστρέφεις τους θύλακες της τρίχας

Ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά είναι πραγματικό και κυρίως πρέπει ν ατο θυμάσαι στο λούσιμο. Το σωστό λούσιμο γίνεται με μασάζ με τα ακροδάχτυλα, όχι με τα νύχια. Αυτό μάλιστα βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και θρέφει την τρίχα.

8. Οι πολύ σφιχτές αλογοουρές οδηγούν σε τριχόπτωση

Ειδικά αν το κάνεις και όταν κοιμάσαι, σταμάτα τώρα. Δυστυχώς, αυτό δημιουργεί τριβή και σπάσιμο της τρίχας και κάποια στιγμή οδηγεί αναπόφευγκτα σε τρχόπτωση.

9. Το φυσικό χρώμα το μαλλιών σου είναι όμορφο

Όλοι θέλουμε αυτ όπου δεν έχουμε. Για μένα αυτό είναι σκούρα μαλλιά, για άλλες ξανθό χρώμα. Μακάρι κάποιος να μας είχε πει πριν τα 17 ότι το καστανόξανθο χρώμα μας είναι όντως όμορφο και να μην κουράζαμε τόσο τα μαλλιά μας με βαφές.

10. Αγάπησε τις μπούκλες σου (ή την έλλειψή τους)

Τα δικά μου μαλλιά είναι κάτι ενδιάμεσα σε κατσαρά και ίσια, σπαστά θα τα έλεγα. Κάποτε αυτό με ενοχλούσε αφάνταστα, τώρα όμως έχω μάθει να το αναδεικνύω! Βλέπε Boho chic στυλ της Mary-Kate Olsen!

ΠΗΓΗ: shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ