Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση από 155 βουλευτές

Στους κυβερνητικούς βουλευτές περιορίστηκαν οι ψήφοι εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κατά τη λήξη του τριημέρου της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Συνολικά, η κυβέρνηση έλαβε 155 θετικές ψήφους, έναντι των 144 βουλευτών της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Από τη διαδικασία έλειπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση έληξε με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους, διατηρώντας ωστόσο ένα πεδίο πιθανών συναινέσεων με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Οξύτατες επιθέσεις προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν νωρίτερα και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Συνολικά, κατά το τριήμερο τοποθετήθηκαν 152 ομιλητές εκ των οποίων οκτώ αρχηγοί κομμάτων και 38 μέλη της κυβέρνησης.

Πλέον, η κυβέρνηση έχοντας την εμπιστοσύνη της Βουλής προετοιμάζεται για τις επόμενες δύσκολες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το πακέτο με τα 47 προαπαιτούμενα μέτρα, ενώ εντός του επόμενου δεκαημέρου θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ