Γ. Σταθάκης: Μεταρρυθμίσεις στον τουριστικό κλάδο για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις

Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον τουριστικό κλάδο που θα διευκολύνουν ένα μεγάλο αριθμό επενδυτικών σχεδίων καθώς και τη διευθέτηση βασικών θεμάτων φορολόγησης μέσω ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει απώλεια φορολογικών εσόδων επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για την παρουσίαση της μελέτης «Λειτουργία και επίδραση της Οικονομίας Διαμοιρασμού στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα», επισήμανε την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον τουριστικό κλάδο με στόχο την απλοποίηση, τη διαφάνεια και τη διευκόλυνση ενός μεγάλου αριθμού επενδυτικών σχεδίων, τα οποία δεν έχουν ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Όσον αφορά την «οικονομία διαμοιρασμού», ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι αποτελεί μια ιδιαίτερα κερδοφόρα μορφή τουριστικής υπηρεσίας που συνδυάζει τις σύγχρονες τεχνολογίες ηλεκτρονικού εμπορίου με την παραδοσιακή προσφορά καταλύματος.
Ωστόσο, παρατήρησε, δεν παρέχεται από επαγγελματίες του χώρου, ενώ συνιστά περίπτωση διαφυγής εσόδων για το δημόσιο, αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και έλλειψης ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών.


«Γι’ αυτό και υπάρχει σαφής αναγκαιότητα για τη μελέτη του νέου τουριστικού προϊόντος και τον καθορισμό ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα διευθετεί τα βασικά θέματα της φορολόγησης, της λειτουργίας και της ασφάλειας του νέου τουριστικού προϊόντος» κατέληξε ο Υπουργός Οικονομίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ