Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Συνελήφθησαν στα σπίτια τους οι 4 εργαζόμενοι της Air France που έγδυσαν & επιτέθηκαν στα στελέχη της εταιρίας‏

Τέσσερις εργαζόμενοι της Air France συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν πριν από μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός συμβουλίου εργαζομένων στην γαλλική αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και πηγές της εισαγγελίας.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες που εργάζονται για την πτέρυγα Cargo της Air France κι όχι για μέλη συνδικάτων, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορία που είχε ο ραδιοσταθμός Europe 1.

Αυτοί συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση γύρω στις 07:00 ώρα Ελλάδος στα σπίτια τους, στην περιφέρεια της περιοχής του Παρισιού.

Πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι διέκοψαν στις 5 Οκτωβρίου το συμβούλιο αυτό εργαζομένων της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, το οποίο γινόταν για να ενημερωθούν τα συνδικάτα για ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που προβλέπει κυρίως την κατάργηση 2.900 θέσεων εργασίας. Κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που ακολούθησαν, δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας δέχθηκαν επίθεση από οργισμένους εργαζόμενους, οι οποίοι τους έσκισαν τα πουκάμισα.

Τουλάχιστον 10 αγωγές κατατέθηκαν στη συνέχεια: έξι φύλακες ασφαλείας και τρία διευθυντικά στελέχη της εταιρείας προσέφυγαν για άσκηση "βίας", όπως και η Air France για "παρεμπόδιση" της διεξαγωγής του συμβουλίου και πρόκληση "ζημιών". Η εισαγγελία του Μπομπινί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, ξεκίνησε δικαστική έρευνα, η οποία ανατέθηκε στην συνοριακή αστυνομία που είναι αρμόδια για τη ζώνη του αεροδρομίου.

Εσωτερική έρευνα της Air France επέτρεψε επίσης να αναγνωριστούν περίπου δέκα εργαζόμενοι που εμπλέκονταν στα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε παράλληλα πηγή προσκείμενη στην έρευνα αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ